zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
1 02.12.2023 20:27:49

Angleški mediji spet podcenjujejo, selektor Southgate pa z norim spominom na tekmo s Slovenijo

Profimedia
Nosilka skupine C, v kateri je pristala Slovenija, je Anglija, ki ji stavnice pripisujejo finale evropskega prvenstva, tam pa poraz s Francozi.

Angleži se bodo v Nemčijo podali z najvišjimi cilji, zadovoljil bi jih le naslov evropskih prvakov, ki ga vsa ta leta neuspešno lovijo. Na prejšnjem prvenstvu so bili tik pred ciljem, igrali finale doma, na Wembleyju, a po izvajanju enajstmetrovk evropsko krono prepustili Italijanom.

Anglija je brez dvoma favorit skupine C. Tega se zelo dobro zavedajo in, kot je to v njihovi navadi, žreb komentirajo z zvrhano mero optimizma ali celo podcenjevanja tekmecev. Najboljši žreb, so zapisali pri tabloidu The Sun. Spomnimo: slednji je že pred 14 leti žreb skupin za svetovno prvenstvo v Južni Afriki pospremil z ‬izpeljanko iz začetnic in namigoval, da je Anglija dobila zelo lahko skupino. EASY so takrat zapisali Angleži, E za Anglijo (England), A za Alžirijo, S za Slovenijo in Y za ZDA (Yanks).

Angleški selektor Gareth Southgate je skušal umiriti evforijo otoških medijev. "Lahko na to vse skupaj gledam na papirju, ampak tekme se ne igrajo na papirju. V bobnih 3 in 4 so bile res ekipe, ki se jih želiš izogniti, vendar te, ki smo dobili, so še kako kvalitetne."

Kaj je povedal o Srbiji? "Ko govorimo o Srbiji, razmišljamo o napadalcu Aleksandru Mitroviću in potem moramo biti še kako previdni. Ničesar ne smemo vnaprej domnevati."

In kaj o Sloveniji? "Tekma s Slovenijo je bila ena mojih prvih, ko sem prevzel mesto selektorja Anglije. Še danes se spomnim, kako je Joe Hart tisti dan izvedel odlično obrambo. Če je ne bi, morda ne bi bil več angleški selektor. Dobro se je spomniti na takšne trenutke."

Southgate je na koncu še dodal, da je zdaj žreb opravljen, njega in njegovo ekipo pa čaka izbira baze in tekmecev na pripravljalnih tekmah. "Zelo smo navdušeni, da smo del tega turnirja. Zavedam se, kakšna so pričakovanja doma. V zadnjih letih smo se kot ekipa dobro razvili, pripravljeni smo na novo veliko tekmovanje. Upam, da bomo lahko našim navijačem poklonili nekaj sijajnih trenutkov."

V pogovoru za BBC je dejstvo, da je bil to za Angleže zelo ugoden žreb, izpostavil tudi nekdanji reprezentant, zdaj pa strokovni sodelavec Alan Shearer. "Žreb je bil zelo prijazen do Anglije. Pričakovati bi morali tri zmage. Anglija gre na turnir z zavedanjem, da ga lahko osvoji, saj ima igralce in izkušnje za tak podvig. Prav Angleži so ob Francozih glavni favoriti EP, o tem ni dvoma."

Slovenija se je le na eni medsebojni tekmi z Angleži izognila porazu. To je bilo 11. oktobra 2016, ko se je v Stožicah tekma v kvalifikacijah za SP 2018 končala brez zadetkov. V zasedbi Srečka Katanca so takrat v udarni enajsterici zaigrali tudi Jan Oblak, Jasmin Kurtić in Benjamin Verbič. Na klopi sta bila Vid Belec in Miha Zajc.

the sun

sp 2010 the sun




• Kroglice neusmiljene! Slovenci dobili težko skupino, navijači pa so zadovoljni zaradi bližine prizorišč

Članki iz rubrike