zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
1 02.12.2023 15:33:09

Stavnice so neverjetno usklajene! Kdo bo v finalu Eura, kdo bo napredoval iz skupine in kako kaže Sloveniji

Vse oči so uprte v Hamburg, kjer se bo v tamkajšnji filharmoniji ob 18. uri odvil žreb skupin za evropsko prvenstvo, ki ga bo prihodnje poletje gostila Nemčija.

Slovenija, ki se je po 14 letih spet uvrstila na veliko tekmovanje, po 24 letih pa bo znova nastopila na Euru, je glede na dosežek v kvalifikacijah uvrščena v tretji jakostni boben.

Stavne hiše so pohitele in še pred žrebom, ko še ne vemo, katera reprezentanca bo imela srečo s kroglicami in katero čaka težaško delo že v prvem delu tekmovanja, objavila kvote za osvojitev naslova evropskih prvakov.

bobni zreb


Skupni imenovalec je pričakovani finale med Francijo in Anglijo. To sta reprezentanci, ki bosta v Nemčijo prispeli s statusom favorita, prva z malenkost višjimi možnostmi za naslov. Tudi preostala polfinalista sta enaka pri domala vseh stavnicah – to sta Nemčija in Španija.

Stavnice so usklajene tudi pri oceni možnosti za uvrstitev v četrtfinale in osmino finala. V četrtfinalu naj bi Francozi, Angleži, Nemci in Španci odpravili Portugalce, Belgijce, Italijane in Nizozemce. Na prvi stopnici izločilnih bojev pa naj bi bilo vseh osem naštetih uspešnejših od Dancev, Hrvatov, Turkov, Švicarjev, Avstrijcev, Srbov, Madžarov in Škotov.

Šestnajsterica, ki bi se prebila iz skupine, je torej za stavnice jasna kot beli dan. Jasno pa je, kakopak, tudi to, da brez presenečenj tudi tokrat ne bo šlo.

Kam stavnice uvrščajo Slovenijo. Glede na to, da ducat reprezentanc čakajo marčevske dodatne kvalifikcije in ima vsak od teh primerno temu manjše možnosti, je Slovenija v tem trenutku višje od vseh izbranih vrst, ki lahko postanejo kvalifikant A, B ali C. Ostane še pet reprezentanc, ki jim stavnice dajejo podobne (zelo majhne) možnosti – ob Sloveniji so to še Češka, Romunija, Slovaška in Albanija.

Glede na oceno stavnic sta Albanija in Romunija, ki sta pred žrebom uvrščeni v drugi jakostni boben, zelo zaželeni reprezentanci. V prvem bobnu bi naj bila Belgija in Portugalska boljša izbira od Francozov, Angležev, Nemcev in Špancev. V četrtem bobnu bi se bilo, kakopak, dobro izogniti Italijanov, Švicarjev in Srbov.

Članki iz rubrike