zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
1 02.12.2023 19:40:26

Prvi odziv iz Srbije: "Ni potrebe za strah, na igrišču igra enajst proti enajstim ..."

Profimedia
Leta 2000, ko je Slovenija prvič nastopila na evropskem prvenstvu, se je pomerila tudi s srbskimi nogometaši (takrat sicer pod imenom ZR Jugoslavija skupaj s Črnogorci), 24 let pozneje se bo zgodba ponovila.

Slovenija in Srbija se bosta pomerili v četrtek, 20. junija, v Münchnu. Srbski selektor Dragan Stojković Piksi je po žrebu skupino C označil za zelo zanimivo, polno izziva, a tudi težko. "Moramo igrati z vsemi. Da bi bili vse boljši. Imam en balkanski derbi, Dance, ki so zelo dobra ekipa in zelo nevarni, in Angleže, ki so videti kot ena najmočnejših reprezentanc v Evropi."

V nadaljevanju je Stojković še poudaril, da ni potrebno, da bi se Srbi kogarkoli bali. "Ni potrebe za strah. Na igrišču igra 11 nogometašev proti 11 nogometaši. Imamo dovolj časa za analizo, pripravo. Pripravljali se bomo tako, da bomo najboljši takrat, ko bo to najbolj pomembno. To je takrat, ko bo na sporedu prva tekma. Naš cilj je osvojitev prvega ali drugega mesta."

O svoji ekipi je selektor povedal, da je že z uvrstitvijo na prvenstvo naredila veliko: "Že to je uspeh, ampak zdaj želimo narediti korak naprej. Želimo odigrati čim bolje. Verjamem, da se lahko uvrstimo v izločilne boje."



Srbija bo prvo tekmo igrala z Angleži (16. junija v Gelsenkirchnu), drugo, kot rečeno, s Slovenijo, tretjo pa z Dansko (25. junija v Münchnu).

Spomnimo: Slovenija in takratna ZR Jugoslavija sta se 13. junija 2000 (zanimivo, tudi v skupini C) srečala v belgijskem Charleroiju. Slovenci so sredi drugega polčasa vodili že s 3:0, na koncu pa močno popustili. Obračun se je končal brez zmagovalca (3:3).

• Kroglice neusmiljene! Slovenci dobili težko skupino, navijači pa so zadovoljni zaradi bližine prizorišč

Značke: slovenija, srbija, euro

Članki iz rubrike