zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
1 22.11.2023 10:50:58

Bravo, Slovenci! Manj kot 24 ur po uvrstitvi Slovenije na EP je udarila še reprezentanca U-19!

Manj kot 24 ur po tekmi Slovenija - Kazahstan so za sijajen uspeh poskrbeli tudi mladi reprezentanti.

Mladinska reprezentanca Slovenije je po dveh remijih dobila zadnjo tekmo prvega dela kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024 in se s petimi točkami prebili v elitni del tekmovanja. Slovenci so z golom Lucasa Mačka ugnali gostitelje turnirja Albance.

ALBANIJA U19 - SLOVENIJA U19 0:1 (0:0)
Strelec: Mačak (48').
Albanija U19: Kiri, Kurti, Kurti, Haxhari, Fikaj, Meta (46' Nuredini), Jaku (56' Belloj), Vranici, Krasniqi (46' Duro), Kosmallari (69' Zaganjori), Sulejmani (56' Buzi). Selektor: Ervin Bulku.
Slovenija U19: Petek, Hribar, Malić, Golič, Poredoš, Kojić (46' Mlakar), Topalović (59' Brkić), Trdan, Selan (93' Silajdžić), Čuber Potočnik, Jakupović (46' Mačak). Trener: Anton Žlogar.
Rumeni kartoni: Kosmallari, Kurti, Belloj; Selan.
Rdeči kartoni: /.



Slovenci so v Elbasaniju zapretili že v uvodni minuti, ko pa je strel Aldina Jakupovića ukrotil vratar Tomas Kiri. Na naslednji udarec je bilo potrebno čakati do 20. minute, ko je Dino Kojić streljal mimo albanskih vrat. Po prostem strelu Bena Selana pa je tik pred polčasom poskušal še Luka Poredoš. Poskus slovenskega kapetana je končal za domačim golom.

Selektorja Ervin Bulku in Anton Žlogar sta pred nadaljevanjem dvoboja posegla po dveh spremembah v enajsterici, v slovenskem dresu sta drugi polčas pričela Luka Mlakar in Lucas Mačak, ki je potreboval manj kot tri minute igre, da je zadel za vodstvo Slovencev. Še prej je Sulejmani meril mimo vrat Jana Petka.

Zasedba Slovenije je bila znova nevarna v 68. minuti, ko pa je strel Luke Mlakarja odbil vratar Tomas Kiri. Zaključne minute dvoboja niso prinesle sprememba izida, Slovenci so ohranili minimalno prednost in si s petimi točkami zagotovili nastop v elitnem delu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2024. Uefa bo žreb opravila decembra, na prvenstvo bo napredoval zmagovalec iz vsake od sedmih skupin, na zaključnem turnirju na Severnem Irskem pa bodo sodelovali še gostitelji.

Prvo mesto v skupini je po zmagi na tretji tekmi turnirja pripadlo Belgijcem, drugouvrščeni Slovenci pa so z zmago preskočili Irce, ki so tretjo tekmo izgubili z 1:0.

Značke: mladi, slovenija

Članki iz rubrike