zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 22.11.2023 10:42:15

Kaj se dogaja s Kekovo pogodbo? Predsednik NZS je razkril, da je selektor ...

Martin Metelko
Na Nogometni zvezi Slovenije so pred začetkom kvalifikacij za Euro 2024 na glas govorili o želji po uvrstitvi na novo veliko prvenstvo. Cilj je izbrana vrsta ta teden izpolnila, kar je razveselilo predsednika zveze Radenka Mijatovića.

"Seveda se nam pred dvema letoma nekatere stvari niso izšle po naših željah, ampak šlo je za mlado ekipo in že takrat sem dejal, da je taki mladi ekipi potrebno dati čas, da se z njimi dela kontinuirano in da bodo rezultati prišli," je o dozorevanju slovenske izbrane vrste v kratkem pogovoru za STA povedal Mijatović. Ob tem razume, da navijači nimajo vedno potrpljenja, ko reprezentanca doživlja proces menjave generacij in iskanje svojega potenciala. "Ampak na koncu se je izkazalo, da je to edina prava pot in da se edino na tak način Slovenija uvršča na velika tekmovanja," je zadovoljen prvi mož krovne zveze.


Obdobje kvalifikacij je sicer prvi mož NZS doživljal z veliko mero emocij in tudi stresa. "Želeli smo si te uvrstitve, vedeli smo, da imamo to kvaliteto, pa vendar je to treba pokazati na igrišču. Imeli smo zelo dobre reprezentance za nasprotnike, recimo Finsko, ki je do tekme z nami bila v najboljšem položaju v naši skupini, po tisti tekmi pa so se ji podrli vsi načrti." Čeprav je močno verjel v uspeh, pa je po njegovem mnenju bil največji test ravno v oktobrskem ciklu kvalifikacij, ko se je Slovenija doma najprej pomerila s Severno Irsko in nato še s Finsko. "Vedel sem, da če teh dveh tekem ne zmagamo, bo pot do evropskega prvenstva zelo težko oziroma skoraj nemogoča."

Izbrana vrsta je takoj po odmevni zmagi tudi napovedala, da se v Nemčijo ne bo šla zgolj "pokazat", ampak iskat rezultat. V to verjame tudi prvi mož zveze, ki je prepričan, da je selektor Kek z mislimi že na pripravah. Selektorju se je sicer ob uvrstitvi na EP tudi avtomatsko podaljšal sedanji mandat, ta je bil po pogodbi predviden do konca kvalifikacij oziroma do EP, če se Slovenija nanj uvrsti.

Članki iz rubrike