stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Ekipa SN
Ekipa SN
1 24.05.2023 07:18:40

Slovenski upi proti Italiji lovijo četrtfinale EP, selektor pa sporoča: Mnogi so se nam smejali, ker ...

UEFA
Slovenski upi so po 180 minutah na evropskem prvenstvu kadetskih reprezentanc v igri za napredovanje v četrtfinale. Po odmevni uvodni zmagi nad Srbijo in po porazu s Španijo jih danes čaka še zadnja preizkušnja v zelo zahtevni skupini B. Izbranci Miša Brečka bodo ob 17. uri moči merili z italijanskimi vratniki. Prizorišče sosedskega spopada bo vadbeni center Nogometne zveze Madžarske v Telkiju.

Naši upi se v boj za četrtfinale ne bodo podali z vsemi orožji. Zaradi prestroge izključitve bo manjkal Rene Hrvatin, ki je nadvse pomemben člen ekipe. »Vsi preostali igralci so pripravljeni. Po nezgodi v zaključku priprav v Moravskih Toplicah tudi Lanej Bakšič. Zlomil si je roko, vendar je nemudoma izrazil pripravljenost, da bo igral z opornico. To razkriva njegovo veliko željo in pravo miselnost, lahko je vzor marsikomu,« je svojega varovanca pohvalil selektor.

Uvrstitev na zaključni turnir najboljših reprezentanc stare celine je za naše mladce kakopak predstavljala vrhunec dozdajšnjih kratkih karier. Zdaj je vsaka naslednja preizkušnja tekma generacije. »Ha, ha … Ne maram razmišljati na tak način. Rad bi, da tudi prijateljska srečanja dojemajo kot tekmo generacije. Ne, ne maram zadnjih in ključnih dvobojev. V nogometu je lepo to, da vedno obstaja naslednja tekma. Fantje naj le dosledno izpolnjujejo svoje naloge, uživajo in se borijo za dres Slovenije. To je vse, kar se od njih zahteva,« pravi nekdanji reprezentančni desni bočni branilec in ne skriva, da verjame, da so njegovi izbranci danes sposobni narediti korak v četrtfinale. »Seveda verjamem. Nekateri so se nam zaradi tega smejali, toda od začetka, ko smo se zbrali, smo govorili o tem, da verjamemo, da smo tega sposobni. Drži, da se lahko v nogometu vse hitro spremeni, se obrne v drugo smer. To jaz vem najbolje, a ti fantje so si zaslužili, da jim zaupamo, da verjamemo vanje. Imajo dovolj kakovosti. Daleč smo prišli, da lahko na zadnji tekmi odločamo o uvrstitvi med osem najboljših, a zdaj bo treba pokazati pogum, srce ter znanje, hkrati bo seveda treba igrati tudi nogomet,« je z zanimivim razmišljanjem postregel Mišo Brečko.

Skupina B
Dozdajšnji izidi: Srbija – Slovenija 2:4, Italija – Španija 1:2, Slovenija – Španija 1:3, Srbija – Italija 2:0
Para 3. kroga, danes ob 17. uri: Slovenija – Italija, Španija – Srbija

Značke: u17, mišo-brečko

Članki iz rubrike