franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
0 21.05.2023 18:18:59

Po Srbiji so se udarili s Španci: Slovenci odigrali drugo tekmo na EP, varovanci Brečka pa ...

nzs.si
Slovenska izbrana vrsta do 17 let je v Budimpešti odigrala drugo srečanje evropskega prvenstva U17. Na tekmi proti Španiji so varovanci Miša Brečka klonili s 3:1. V sredo se bodo pomerili še z Italijo.

Na začetku tekme nismo bili priča večjim priložnostim. V prvih desetih minutah so imeli rahlo terensko premoč Španci, ki so bili več pri žogi. V 10. minuti je v kazenski prostor Špancev nevaren predložek poslal Pejičić, a je bila španska obrambna vrsta na mestu. V 14. minuti so Španci v slovenski kazenski prostor poslali dva nevarna predložka, za tem pa je do strela prišel še napadalec Yamal, a je žoga zletela preko vrat. V 15. minuti so si izvrstno priložnosti priigrali slovenski kadeti. Hrvatin je z desne strani v kazenski prostor poslal nizek predložek, Sojerju pa je žogo v zadnjem trenutku z noge v kot izbil branilec Španije. Takoj za tem je bila Slovenija znova blizu zadetka, ko je po zmedi v španskem kazenskem prostoru do strela prišel Hrvatin, a je bil njegov poskus blokiran.

Guiu izkoristil zmedo v kazenskem prostoru
V 23. minuti je za Španijo iz neposredne bližine z glavo poskušal Martin, a je bil vratar Trivunčević na mestu. V 28. minuti pa je španski bočni branilec Mesa v kazenski prostor Slovenije poslal visok predložek, kjer je zmedo izkoristil Guiu in z glavo zadel za vodstvo Španije. V 37. minuti je do nove priložnosti prišla Slovenija. V kazenskem prostoru Španije je lepo preigraval Bendra in nato ob stiku s španskim branilcem tudi padel, a sodnik ni dosodil ničesar. V 44. minuti je s strelom z roba kazenskega prostora znova poskušal Yamal, a je meril preveč široko. Ko je vse kazalo, da se bosta moštvi na odmor odpravili z minimalnim vodstvom Španije, pa je slednja dosegla nov zadetek. Za povišanje vodstva je bil odgovoren Mesa, ki je lepo zadel z roba kazenskega prostora.


V drugem delu je že v prvi minuti z desne strani lepo poskušal Jakupović in skoraj presenetil nasprotnikovega vratarja, a je žoga končala na zgornjem delu mreže španskih vrat. V 49. minuti pa je glavni sodnik srečanja dosodil enajstmetrovko za Španijo ter zaradi prekrška v kazenskem prostoru izključil Hrvatina. Enajstmetrovko je izvedel Yamal in vodstvo Španije povišal na 3:0.

Slovenci z igralcem manj do zadetka
V 54. minuti so varovanci Miša Brečka kljub igralcu manj prišli do znižanja vodstva. Luka Topalović je po končanem napadu Slovenije španski izbrani vrsti v kazenskem prostoru lepo odvzel žogo in prišel do zaključka. To je bil že njegov drugi zadetek na tem evropskem prvenstvu. V 60. minuti si je Slovenija priigrala še lepšo priložnost. Po predložku strani se je pred praznimi španskimi vrati znašel branilec Obrić, a je njegov poskus zadnji hip blokiral eden izmed španskih branilcev. To je bila morda ena izmed največjih priložnosti Slovenije na tem prvenstvu. Do konca tekme nismo bili priča večjim priložnostim in končni izid je bil 3:1.

Slovenija bo prihodnje srečanje odigrala v sredo, 24. maja, ko se bo v Telkiju pomerila z izbrano vrsto Italije. Tekma se bo pričela ob 17. uri.

Članki iz rubrike