sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

nu
nu
0 30.03.2022 10:44:41

ŠOKIRANI Egipčani so se PRITOŽILI: Senegalci so si na NEDOVOLJEN NAČIN priborili nastop na SP!

Profimedia
Dvoboj Senegala in Egipta v kvalifikacijah za nastop v Katarju se je končal na izjemno dramatičen način.

Potem ko so faraoni na svojem igrišču zmagali z 1:0, je Senegalu podobno uspelo na povratni tekmi. Podaljšek ni prinesel odločitve, so jo pa prinesle enajstmetrovke.

Živci so bili napeti, kar se je videlo na začetku izvajanja najstrožjih kazni, saj so bili prvi štirje zapravljeni. Zgrešil je tudi prvi zvezdnik Egipta Mohamed Salah, zato pa je bil z zadnjim strelom uspešen njegov soigralec iz Liverpoola in zelo dober prijatelj Sadio Mane, ki je Senegal popeljal na mundial.



Toda v Egiptu so ogorčeni nad dogajanjem v Senegalu. Faraoni domačine obtožujejo, da so si z goljufijo priborili nastop na svetovnem prvenstvu. Kot dokaz navajajo posnetke s tekme, ki kažejo Mohameda Salaha pred strelom z bele pike. Gledalci so njegov obraz preprosto pobarvali v zeleno, saj so ga ovirali z laserji in bili pri tem celo uspešni. Podobno so navijači 'osvetlili' tudi gostujočega vratarja Mohameda El Shenawyja.

A to še ni vse, Egipčani so se tudi uradno pritožili, v pritožbi pa so navedli, da so jih domači navijači napadli med potjo na stadion, pri čemer so jim razbili steklo na avtobusu, bilo je tudi nekaj manjših poškodb. Vse skupaj se je nadaljevalo med ogrevanjem, ko so jih obmetavali s kamni in plastenkami. Poleg tega so bili nogometaši tudi tarča rasističnih napadov, na stadionu so bili namreč izobešeni transparenti z žaljivo vsebino.

Članki iz rubrike