sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

STA
STA
0 29.03.2022 22:47:49

Cristiano in Robert NE bosta MANJKALA!! Na mundial iz Evrope tudi Portugalci in Poljaki

Reuters
Nogometni reprezentanci Poljske in Portugalske sta si zagotovili pot na letošnje svetovno prvenstvu v Katarju. Poljaki so v finalu dodatnih kvalifikacij v Chorzowu premagali Švedsko z 2:0, Portugalci pa v Portu Severno Makedonijo z enakim izidom.

Portugalci, ki so v polfinalu s 3:1 izločili Turčijo, so proti Makedoncem, ki so senzacionalno z 1:0 v polfinalu izločili evropske prvake Italijane, povedli v 32. minuti, ko je po podaji Cristiana Ronalda zadel Bruno Fernandes. Isti igralec je, takrat po podaji Dioga Jote, prednost Portugalske podvojil v 65. minuti.

Poljaki, ki so se po izključitvi Rusije zaradi vojaške invazije na Ukrajino brez boja prebili v finale, so v tem gostili Švede, ki so polfinale proti Češki dobili po podaljšku z 1:0. Tokrat so mrežo Skandinavcev načeli v 49. minuti, ko je z bele pike zadel Robert Lewandowski. V 73. minuti je Poljakom vodstvo z 2:0 prinesel Piotr Zielinski.



Tretji udeleženec SP iz dodatnih kvalifikacij bo znan junija v Cardiffu, ko bo Wales, ta je izločil Avstrijo z 2:1, gostil boljšega iz dvoboja med Škotsko in Ukrajino.

Na SP je sicer skupno do zdaj uvrščenih 24 ekip, in sicer iz južnoameriških kvalifikacij so si nastop v Katarju priigrali Brazilija, Argentina, Ekvador in Urugvaj, iz azijskih poleg Katarja še Iran, Južna Koreja, Savdska Arabija in Japonska, iz evropskih Danska, Nemčija, Francija, Belgija, Hrvaška, Španija, Srbija, Anglija, Švica, Nizozemska, Portugalska in Poljska, iz Afrike Senegal, ki je po enajstmetrovkah izločil Egipt (enega od kazenskih strelov je zgrešil tudi Mohamed Salah, ki so mu navijači Senegala med izvajanjem strela s številnimi laserji svetili v obraz), in Gana, iz Severne ter Srednje Amerike in Karibov pa si je mundial že priigrala Kanada.

Značke: nogomet, kvalifikacije, sp

Članki iz rubrike