sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

nu
nu
0 30.03.2022 10:32:45

GROZLJIVI PRIZORI iz Nigerije! Navijači po neuspehu reprezentance PONORELI, šokantna SMRT uradne osebe (VIDEO)

Po povratnih dvobojih tretjega dela afriških kvalifikacij je znanih pet reprezentanc iz črne celine, ki bodo zaigrale na svetovnem prvenstvu v Katarju. To so Senegal, Kamerun, Maroko, Tunizija in Gana.

Gana si je nastop na svetovnem prvenstvu priigrala na dveh tekmah z Nigerijo. Obe sta se končali brez zmagovalca, Ganci pa so se na koncu veselili zaradi zadetka v gosteh. Veselje gostujočih igralcev je bilo v senci razgrajanja domačih navijačev na prenovljenem nacionalnem stadionu Moshood Abiola v Abuji. Takoj po zadnjem sodnikovem žvižgu so huligani vdrli na igrišče in začeli uničevati objekt.


S frustracijami in jezo zaradi neuspeha so se pomešale še težnje po menjavi predsednika nigerijske zveze, varnostniki in policisti pa niso imeli posluha za nasilno izražanje svoje volje. Pobesnelo množico, ki je uničevala vse pred seboj, je naposled umiril solzivec.

A to še ni vse. Zaključek obračuna med Nigerijo in Gano je bil precej bolj tragičen od navijaškega kaosa. Po tekmi je namreč življenje izgubil član uradne zdravniške anti-dopinške službe na tekmi, Zambijec Dr. Joseph Kabungo. Nenadoma se je zgrudil, hitro ukrepanje pa žal ni pomagalo. Umrl je v bolnišnici. Ali je njegova smrt povezana z navijaškim nasiljem, še ni znano. Po nekaterih informacijah naj bi bil kriv stampedo, navijači na bi ga sklatili po tleh in pohodili.

Članki iz rubrike