Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 15.09.2017 21:28:01

Koller končal selektorsko zgodbo v Avstriji

Avstrijska nogometna reprezentanca bo po koncu kvalifikacij za svetovno prvenstvo v Rusiji 2018 ostala brez selektorja. Avstrijska nogometna zveza (ÖFB) je danes sporočila, da ne bodo podaljšali pogodbe s selektorjem Marcelom Kollerjem, ki se bo iztekla konec leta.

Koller je postal žrtev slabih dosežkov v zadnjem času, saj imajo Avstrijci dva kroga pred koncem kot četrti v kvalifikacijski skupini D le še minimalne in bolj teoretične možnosti za preboj v Rusijo.

Odločitev o koncu sodelovanja s 56-letnim trenerjem je danes na zasedanju sprejelo vodstvo zveze, sporočil pa jo je predsednik Leo Windtner. Odločitve o tem, kdo bo Avstrijo vodil po tekmah s Srbijo in Moldavijo, pa za zdaj še niso sprejeli.



Švicar na avstrijskem selektorskem stolčku je službo nastopil leta 2011, največji uspeh je dosegel z uvrstitvijo na EP 2016, kjer pa je Avstrija končala že po predtekmovanju. Ko je prevzel ekipo, je bila Avstrija na 72. mestu svetovne lestvice Fife, lani pa jo je pripeljal celo na rob deseterice.

Z 52 tekmami je sicer tretji na lestvici selektorjev z najdaljšim stažem v tej državi, pred njim sta le Hugo Meisl s 133 tekmami (v dveh mandatih med letoma 1913 in 1937) ter Josef Hickersberger z 58 v dveh mandatih med letoma 1988 in 2008.

Značke: nogomet, avstrija

Članki iz rubrike