stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
11 06.09.2017 08:34:51

Kaj se dogaja!? Nova SRAMOTA velike Argentine! Bo Messi ostal brez svetovnega prvenstva!?

Reuters
Sinoči so 16. krog nogometnih kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo 2018 v Rusijo opravile južnoameriške ekipe.

Te ostajajo še naprej zanimive, saj ima poleg že uvrščene Brazilije možnosti za preboj na prvenstvo kar sedem reprezentanc. Argentina z Lionelom Messijem na čelu je zaenkrat v dodatnih kvalifikacijah za mundial. Dvakratni svetovni prvaki Argentinci zaenkrat niso v položaju, ki bi jim ga mnogi zavidali, saj so po sinočnjem remiju proti zadnjeuvrščeni Venezueli (1:1) šele na petem mestu južnoameriških kvalifikacij, kar glede na tekmovalni sistem pomeni dodatne kvalifikacije za SP proti Novi Zelandiji.

Goste iz Venezuele je v 49. minuti v vodstvo popeljal Jhon Murillo, zadetek v lastno mrežo Rolfa Feltscherja v 54. minuti pa je preprečil domači poraz ekipe, zbrane okrog zvezdnika Barcelone Messija. Z zgolj 24 točkami je Argentina zdaj na petem mestu lestvice.

Na prvenstvo se neposredno prebijejo le prve štiri ekipe, Argentina pa na zadnjih dveh tekmah igra doma proti Peruju in Ekvadorju. Dve zmagi sta praktično nujni. Za uvrstitev na prvenstvo se bo moral v nadaljevanju bolj potruditi tudi Čile, ki je na šestem mestu. Na prvenstvo je zanesljivo uvrščena Brazilija, za njo so na lestvici Urugvaj, Kolumbija in Peru.



Kolumbija je sinoči igrala 1:1 z Brazilijo. Za goste je po predložku Neymarja zadel Willian ob koncu prvega polčasa. Za izenačenje je bil v 55. minuti uspešen Radamel Falcao. Po pettedenskem premoru zaradi poškodbe stegenske mišice je James Rodriguez pokazal svoje znanje in bil z nekaj vrhunskimi potezami najboljši igralec kolumbijskega moštva.

Za Brazilijo se na lestvici nahaja Urugvaj, ki ima po zmagi z 2:1 nad Paragvajem zdaj 27 točk, na tretjem mestu imajo Kolumbijci 26 točk. Četrti Peru je z 2:1 premagal Ekvador in ima 24 točk. Zaradi boljšega izkupička golov je Peru pred Argentino.

Po porazu na domačih tleh z 0:3 proti Paragvaju, je Čile še naprej na mestu, ki ne vodi na mundial, saj je šesti. Na 3600 metrih nadmorske višine v La Pazu so tokrat Čilenci z 0:1 izgubili proti Boliviji. Edini gol je po enajstmetrovki dosegel Juan Carlos Arce. Z domačima tekmama proti Ekvadorju in Braziliji Čila ne čaka najlažji razpored, manjše možnosti za uvrstitev na SP pa imata še reprezentanci Ekvadorja in Paragvaja. Zaenkrat sta odpisani le Bolivija in zadnjeuvrščena Venezuela.

Članki iz rubrike