franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 02.09.2017 22:57:08

Španci zlahka dobili dvoboj z Italijani

Derbi sobotnih tekem 7. kroga kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 je bil obračun v skupini G. V Madridu je Španija s 3:0 premagala Italijo in je tako zdaj sama na vrhu skupine, ima tri točke prednosti pred "azzurri".

Špance, ki so že 60. tekmo zaporedoma v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo neporaženi, je v vodstvo popeljal Isco v 13. minuti, ko je dobro izvedel prosti strel z 20 metrov. Isti igralec je znova udaril še v 40. minuti, ko je z natančnim strelom zadel z roba kazenskega prostora. Piko na i visoki zmagi in dobri predstavi Špancev je v 77. minuti postavil Alvaro Morata, ki je zadel iz bližine.

V skupini G sta bila na sporedu še obračuna Izraela in Makedonije ter Albanije ter Liechtensteina. Albanci so z 2:0 odpravili zadnjeuvrščeno ekipo, Odise Roshi in Ansi Agolli sta bila strelca v drugem polčasu. Od 86. minute je za Albance igral tudi Mariborov nogometaš Valon Ahmedi. Izrael je doma izgubil proti Makedoniji z 0:1.



V skupini I je spodletelo Islandiji, ki je bila doslej točkovno izenačena z vodilno Hrvaško. Tokrat pa je z 0:1 izgubila na gostovanju na Finskem. Hrvaška in Kosovo sta ostala brez tekme, saj zaradi močnega deževja igralna površina ni bila primerna za igranje. To je izkoristila Ukrajina, ki je z dvema zadetkoma Andreja Jarmolenka v prvem polčasu z 2:0 premagala Turčijo in se začasno prebila na vrh skupine. Ima točko prednosti pred Hrvati in Islandci.

V skupini D pa je zdaj sama na vrhu Srbija, ki je proti zadnjeuvrščeni Moldaviji vpisala pričakovano zmago. Končni izid je bil 3:0, strelci pa Mijat Gačinović, Aleksandar Kolarov in Aleksandar Mitrović, ki je zadel v drugem polčasu. Irska, ki je imela doslej enako število točk kot Srbija, je igrala "le" neodločeno 1:1 v Gruziji. Oba zadetka sta padla že v prvem polčasu. Wales pa je premagal Avstrijo z 1:0 in se drugouvrščeni Irski približal na dve točki.

Članki iz rubrike