volilni-kongres, Matjaž Han Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore ...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 02.09.2017 10:08:25

Mehika si je že zagotovila vstopnico za SP v Rusiji

Mehika je postala peta reprezentanca, ki si je že zagotovila nastop na svetovnem prvenstvu v nogometu, ki bo prihodnje leto v Rusiji. Pred tem je to uspelo Japonski, Braziliji in Iranu, Rusija je na SP uvrščena kot gostitelj.

Mehičani so v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo na turnirju nogometne zveze Severne, Srednje Amerike in Karibskega otočja (Concacaf) na domačem stadionu Azteca v prestolnici Ciudad de Mexico premagali Panamo z izidom 1:0 (0:0). Zmagoviti gol je z glavo dosegel 21-letni vezist Hirving Lozano, ki igra za nizozemski PSV, v 53. minuti tekme.

Mehika v kvalifikacijah še ne pozna poraza ter je s 17 točkami, petimi zmagami in dvema remijema, na prvem mestu razpredelnice Concacaf. Mehičani so si predčasno, dve tekmi pred koncem, zagotovili sedmi zaporedni nastop na svetovnih prvenstvih.


Na drugem mestu razpredelnice s 14 točkami je Kostarika, ki je v gosteh v Harrisonu v New Jerseyju v Red Bull Areni, na domačem stadionu New York Red Bulls, premagala ekipo Združenih držav Amerike z 2:0 (1:0). Kostarika je, čeprav v gosteh, igrala pred številnimi svojimi navijači, ki jih je kar dvakrat razveselil napadalec Marco Urena, najprej v 30. minuti in nato še v 82.

Reprezentanca ZDA si je precej otežila neposredno uvrstitev na SP. Tretje mesto na lestvici še samodejno zagotavlja nastop v Rusiji brez dodatnih kvalifikacij. ZDA si tretje mesto in osem točk deli s Hondurasom. Honduras je v gosteh z 2:1 (2:0) slavil na tekmi proti otoški ekipi Trinidada in Tobaga.

Honduras ima na petem mestu razpredelnice sedem točk, Trinidad in Tobago je na zadnjem mestu s tremi točkami.

Značke: nogomet, sp, kvalifikacije

Članki iz rubrike