gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

nu
nu
11 02.09.2017 15:21:47

SRAMOTNI DUHOVI PRETEKLOSTI! SIEG HEIL v Pragi na tekmi med Češko in Nemčijo (video)

Nemški navijači so na včerajšnji kvalifikacijski tekmi med Češko in Nemčijo obujali duhove nacizma.

Nemci so po slabi igri na koncu le slavili z 2:1, toda bolj kot slaba igra je nemške igralce zmotilo skandiranje njihovih navijačev na tribunah.

Nemški skrajni navijači, ki so bili na tribuni praškega stadiona so z vzkliki "Sieg Heil!" pokazali naklonjenost in pripadnost zlogalsnemu nemškemu vodji pred in med drugo svetovno vojno - Adolfu Hitlerju - ki je kriv za smrt desetine milijonov ljudi.

Nacistično skandiranje navijačev in njihovo obnašanje je zmotilo tudi igralce nemške reprezentance, navijači pa so med drugim vzeli na piko tudi nemškega napadalca Tima Wernerja, kateremu so žvižgali celo tekmo.

Sramotno in nevzdržno obnašanje nemških navijačev je komentiral tudi branilec Elfa Mats Hummels: "To je katastrofa. Take podpore s tribun ne potrebujemo. To niso navijači, ampak huligani, ki nimajo zveze z nogometom. Cel čas so skandirali nacistične parole in žalili Wernerja. To niso naši navijači in ne želimo imeti nobene povezave z njimi. To je tudi razlog, da na koncu tekme nismo odšli do navijačev in sem jim zahvalili za podporo."

Zanimivo bo videti, kako bo na vse skupaj reagirala Uefa, ki je glede političnih parol na stadionih izjemno stroga, posebej do takih, ki spodbujajo nestrpnost v kakršnikoli obliki.

Članki iz rubrike