902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

nu
nu
92 02.09.2017 08:53:09

SAJ NI RES PA JE! Katanec ni pretirano razočaran: "Imamo pač igralce, ki ne zmorejo igrati 90 minut!"

Grega Wernig
Srečko Katanec je znan kot človek, ki pove kar misli. Njegove misli so za marsikoga čudne in nenavadne. Po porazu s Slovaško je poudaril, da ni tako razočaran kot si morda mislijo navijači.

Za analize tekme s Slovaško bo bolj malo časa, saj nas že v ponedlejek čaka obračun z Litvo. Vseeno pa je po brezkrvni igri v Trnavi selektor strnil svoje misli.
"Kar nekaj igralcev telesno težko vzdrži 90 minut tekme. Toda to je naša realnost. Odgovornost pa je vedno moja. Stojim za tem kar delam. Igrali smo proti boljšemu nasprotniku. Potem pridejo določene stvari - poškodba že v prvi minuti, dva ali trije, ki ne vzdržijo 90 minut tekme. To je preprosto preveč za tako tekmo," je na začetku dejal Katanec.
Zakaj ni v prvo enajsterico dal igralce, ki so tega sposobni? Verbič ni igral od začetka, saj je namesto njega zaigral Amadej Vetrih. "Verbič igra v klubu, kjer ne igrajo najboljše. Njega sem spremljal. Pred tekmo pa je tudi dobil udarec, tako da tudi zaradi tega ni igral. Rotman v klubu igra standardno, Vetrih pa je odigral povsem korektno. On ni problem."


Torej so bili ti igralci, ki so bili najabolj primerni? "To so bili najbolj primerni, drugih pa nimamo."
Počasi se nam zapirajo vrata Rusije. Koliko ste razočarani? "Nič nisem razočaran. Opravljam svoj poklic, analiziran, vem kaj se dogaja s fanti. Moje želje in želje fantov so, da poskušamo zmagati na vsaki tekmi, toda, če se pred tem v klubu ne stori dovolj, z dvema treningoma ne morem narediti veliko. Fantje morajo priti iz klubov z določeno mentaliteto, da se to potem prenese na reprezentanco. Če temu ni tako, bodo imel težave in tudi, ko bo prišel drug, bodo težave. Toda do konca imamo še tri tekme. Potrebno bo premagati Litvo, potem pa počakajmo do konca in videli bomo kaj se bo zgodilo. Vemo, da morajo Slovaki še k Angležem in Škotom v goste. Ne bi rekel, da je vse izgubljeno."
Tudi slovenski selektor se je po tekmi kar dolgo zadržal v slačilnici: "Fantom že pet let govorim iste stvari. Tudi danes sem jim to ponovil. Ne boste verjeli, ampak moje razočaranje ni tolikšno kot si vi mislite. Ker vem, česa so fantje sposobni v danem trenutku, kaj bi lahko storili v teh petih letih, ko sem jaz tukaj, pa določeni tega niso storili. Toda baza igralcev je takšna kot je in žal se moramo potem zanesti na ene in iste igralce. Toda sem zelo miren, saj je moj poklic pač tak kot je. Ne morem pa iz dneva v dan menjati reprezentance, da kličem enajst novih. Tudi nimamo jih," je končal Srečko Nacionale.

Članki iz rubrike