stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

sta
sta
0 26.03.2017 22:52:41

Slaba igra in zaslužen poraz na Škotskem (video)

Grega Wernig
Slovenska izbrana vrsta je na peti tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 v Glasgowu z 0:1 (0:0) izgubila s Škotsko, kar je bil njen prvi poraz.

Slovenska vrsta je na Škotskem prekinila niz petih tekem brez poraza oziroma je za to poskrbela Škotska, ki je bila v Glasgowu precej bolj odločna. Slovenci, ki tako ostajajo pri zgolj eni zmagi na petnajstih obračunih z otoškimi reprezentancami, v skupini F zdaj za vodilno Anglijo zaostajajo pet točk, Škoti, proti Slovencem imajo dve zmagi in dva remija, pa so se varovancem Srečka Katanca približali na točko.

487-8-ilicic gw
Grega Wernig
Selektor Katanec se je odločil v obrambi dati prednost Miralu Samardžiću pred Miho Mevljo, v napadu pa je zaigral Josip Iličić, ki sta mu prek bokov pomagala Roman Bezjak in Valter Birsa, za njima so bili Kevin Kampl, Rene Krhin in Jasmin Kurtić.

Toda ta postava je imela v prvem polčasu kar nekaj sreče, da ni prejela zadetka. Škoti so predvsem po levi strani prihajali do tistih podaj v sredino, na katere so pred tekmo opozarjali v slovenskem taboru. Nanizali so kar nekaj lepih priložnosti.

Že v prvi minuti je po kotu streljal Russell Martin, toda izvrstno je posredoval Jan Oblak. V sedmi so Škoti zadeli, a zaradi prekrška v napadu upravičeno ostali brez vodilnega gola.

V 17. minuti je Leigh Griffiths zgrešil s strelom z glavo, isti igralec, sicer napadalec Celtica, pa je v 35. in 36. minuti zatresel še prečko (iz bližine) in vratnico (z roba kazenskega prostora).

Še eno škotsko priložnost je v 28. zapravil James Morrison, ki je bil malce premalo natančen malce izven kazenskega prostora.

Slovenci se ob škotskem "divjanju" v prvem polčasu niso najbolj znašli in se bolj osredotočili na ohranjanje izhodiščnega izida. Še najbolj nevarni pa so bili v 19. minuti, ko je po podaji Bojana Jokića za hrbet škotske obrambe Bezjak po levi strani pridrvel pred Craiga Gordona, a je bil ta uspešnejši.

487-8-struna gw
Grega Wernig
Uvod drugega polčasa je minil v manj razburljivih trenutkih, Katanec je ekipo osvežil z Benjaminom Verbičem in Robertom Berićem, a prave priložnosti ne ena ne druga ekipa dolgo nista dočakali.

V 75. minuti pa je rezervist Ikechi Anya takoj po prihodu v igro zagrozil, ko je prišel do strela v kazenskem prostoru, toda Oblak je svoje delo znova dobro opravil. Tako kot ga je vedno tudi škotska obramba, ko je Slovenija nekajkrat krenila v obetavne protinapade in jih (tudi po svoji zaslugi s slabimi podajami in odločitvami) zapravila.

487-1-slovenija gw
Grega Wernig
V 88. minuti pa so Škoti zasluženo povedli, potem ko je v kazenskem prostoru do strela prišel Chris Martin in malce z leve strani žogo od nasprotne vratnice spravil za hrbet Jana Oblaka.

ŠKOTSKA - SLOVENIJA 1:0 (0:0)

Glasgow - Hampden Park, gledalcev 35.000, sodniki: Kuipers, van Roekel in Zeinstra (vsi Nizozemska).
Strelec: 1:0 Martin (88.).
ŠKOTSKA: Gordon, Tierney, Mulgrew, Martin, Robertson, Forrest, Armstrong, Brown, Morrison (od 82. Martin), Snodgrass (od 75. Anya), Griffiths (od 49. Naismith).
SLOVENIJA: Oblak, Jokić, Cesar, Samardžić, Al. Struna, Kampl (od 87. Omladič), Krhin, Kurtić, Bezjak (od 58. Verbič), Birsa (od 69. Berić), Iličić.
Rumeni kartoni: Jokić, Cesar, Bezjak, Birsa, Samardžić.
Rdeči karton: /.

Članki iz rubrike