stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 26.03.2017 17:10:40

Jasmin Kurtić: Ob pravem pristopu ne bi smeli imeti težav

Nikola Miljković
Srečka Katanca in njegove varovance nocoj čaka peta preizkušnja v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Ob 20.45 se bodo v Glasgowu udarili s Škoti, ki so v dozdajšnjih štirih nastopih zbrali le štiri točke.

In medtem ko ima Srečko Katanec zaradi nerednega igranja nekaterih njegovih varovancev v svojih klubih nekaj sivih las, je Jasmin Kurtić eden tistih, ki slovenskega selektorja ne spravljajo v slabo voljo. V tej sezoni namreč igra verjetno celo svoj najboljši nogomet v karieri.

Vezist Atalante je redni član začetne enajsterice kluba, ki je brez kančka dvoma najlepše presenečenje letošnje sezone. Klub iz Bergama je trenutno na izjemno visokem šestem mestu na lestvici serie A, na svojem računu ima 55 točk, kolikor jih ima tudi petouvrščeni Inter.

Za tretjeuvrščenim Napolijem Atalanta zaostaja za osem točk, tako da je upanje na ligo prvakov verjetno že umrlo, je pa še kako živo upanje na ligo Europa. Tudi če črno-modrim ne bo uspelo priti v katero izmed evropskih tekmovanj, pa so za Bergamčane nogometaši Atalante pravi junaki. In eden glavnih je tudi Jasmin Kurtić, ki je v tej sezoni v polno meril petkrat. Zdaj je čas, da Kurtić, ki je za reprezentanco velikokrat odigral pod pričakovanji, prevzame glavno vlogo tudi v slovenski izbrani vrsti. Glede na klubsko formo od njega to pričakujejo slovenski navijači, verjetno pa tudi slovenski selektor.

"Z Atalanto imamo res dobre rezultate. In z dobrimi rezultati pridejo dobre igre. Tudi v reprezentanci se trudimo po najboljših močeh, da odigramo kar najbolje. Če igraš dobro in če imaš rezultate, potem vsako moštvo 'izvrže' tudi posameznike. Tako kot v klubu bom tudi zdaj v reprezentanci dal vse od sebe, da nam uspe pozitiven rezultat," se je na povečanje reprezentančne vloge odzval Kurtić, ki je ocenil tudi priprave na dvoboj s Škoti: "Imeli smo nekaj poškodovanih igralcev, ampak hvala bogu ni bilo nič resnega, tako da so lahko fantje opravili svoje delo. Mislim, da smo delali dobro, korektno in intenzivno, pripravljeni smo na tekmo."



BOLJ SMO SE POSVEČALI SEBI
Optimizma pri slovenskih reprezentantih nikakor ne manjka. Praktično vsi, ki so stopili pred novinarske mikrofone, poudarjajo, da jih sicer na Škotskem čaka težka preizkušnja, vendar da ima Katančeva četa lepo priložnost, da z novimi tremi točkami še učvrsti dober položaj za nastop na svetovnem prvenstvu v Rusiji in obenem iz igre izloči Škote.

"Bolj smo se posvečali sebi, ne toliko Škotom, kajti najbolj pomembno je, kako bomo na igrišču videti mi. Če bomo imeli pravi pristop, potem ne bi smeli imeti večjih težav. Če pa nimaš pravega pristopa, lahko imaš težave tudi proti najmanjšim ekipam,"
je povedal Kurtić in nekaj besed namenil tudi Škotom: "Danes se vsaka ekipa bori, nobena tekma ni lahka. Škotski nogomet je zelo podoben angleškemu. Veliko bo zračnih dvobojev, veliko dvobojev v zvezni vrsti, pa tudi v obrambi in napadu. Škoti so ekipa, ki igra agresivno. So hitri, čakajo na svoje priložnosti. Tega se bomo morali zavedati in ne bomo smeli izgubljati žog na svoji polovici. Hkrati bomo morali biti kar se da osredotočeni pri prekinitvah, kajti vemo, kako nevarni so Otočani iz standardnih situacij."

S tem, da bodo Škoti nujno potrebovali zmago, kar bi lahko bila prednost za Slovenijo, se Kurtić ne obremenjuje. "To nas ne sme zanimati. Gledamo s svojega stališča. Tekmo moramo odigrati tako, kot je treba, in dati vse od sebe, videli pa bomo, kako se bo razpletla," je še povedal vezist Atalante, ki ni želel preveč razpredati o tem, kaj bo za Slovenijo pomenila vrnitev Kevina Kampla v zvezno vrsto: "O Kevinu smo se že veliko pogovarjali, tako da se nima smisla spet pogovarjati o njem. Za nas je zelo pomemben igralec, z nami je, veliko nam pomeni, več pa ne želim komentirati."

Članki iz rubrike