požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 26.03.2017 08:30:46

Slovenski nogometaši danes s Škoti

Grega Wernig
Slovenska nogometna reprezentanca bo drevi ob 20.45 v Glasgowu igrala kvalifikacijsko tekmo za svetovno prvenstvo 2018. Tekmec bo Škotska, v slovenskem taboru pa so dobro razpoloženi in pravijo, da bo ob pravem pristopu tudi razplet ugoden.

Slovenija si želi nadaljevati niz neporaženosti. Zaenkrat ni doživela poraza na zadnjih petih tekmah (Litva 2:2, Slovaška 1:0, Anglija 0:0, Malta 1:0, prijateljska tekma na Poljskem pa 1:1).

Trenutno v skupini F vodi Anglija z desetimi točkami, Slovenija ima na drugem mestu osem točk, Slovaki so tretji s šestimi, Litovci četrti s petimi, Škoti peti s štirimi, Maltežani pa so zadnji brez točke.

"Trenutno smo drugi. To bomo poskušali zadržati. Dali bomo 100, 120 odstotkov za grb, na koncu tekme pa bomo videli, kaj smo si zaslužili," pravi Aljaž Struna, ki bo bržčas začel na desnem bočnem branilskem položaju.



Glede na to, da so bili treningi zaprti za javnost, je sicer prva enajsterica še malce skrivnostna, bržčas pa korenitih sprememb ne gre pričakovati. V vratih bo Jan Oblak, v obrambi ob Struni bodo še Miral Samardžić ali Miha Mevlja, Boštjan Cesar in Bojan Jokić, v zvezni vrsti Rene Krhin, Jasmin Kurtić, Kevin Kampl in Valter Birsa ter v napadu Josip Iličić ter Robert Berić ali Roman Bezjak.

Škoti, ki selektorju Gordonu Strachanu verjetno ne bodo odpustili novega spodrsljaja, bodo bržčas začeli v postavi Craig Gordon v vratih, v obrambi Andrew Robertson, Charlie Mulgrew, Russell Martin in Ikechi Anya, v zvezni vrsti Scott Brown, James Morrison, Snodgrass, Armstrong in James Forrest ter Leigh Griffiths v napadu.

Tekmo, na kateri pričakujejo med 30.000 in 35.000 ljudi, med njimi približno 700 Slovencev, bo sodil Nizozemec Björn Kuipers.

Članki iz rubrike