stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 13.03.2024 18:58:39

Rogaška nadaljuje uspešen niz

Luka Vovk
Nogometaši Rogaške so v 26. krogu Prve lige Telemach v Kidričevem premagali Aluminij z 1:0 (0:0).

Aluminij - Rogaška 0:1 (0:0)
* Stadion v športnem parku Kidričevo, gledalcev 500, sodniki: Borošak, Perger, Lahovič.
* Strelec: 0:1 Kurež (76.).
* Aluminij: L. Jovanović, Jovan, Martić, Šubarić, Kosi, Pišek, Brkljača (od 68. Bilji), Susso (od 79. Tanyi), S. Jovanović (od 46. Jagić), Kljun (od 68. Krapuhin), Matić (od 79. Maružin).
* Rogaška: Mulalić, Pirtovšek, Vujčić, Flis, Kambič, Lovrić, Korošec, Majcen (od 57. Kitek), Kregar (od 84. Diyabi), Kurež (od 77. Satchwell), Mijić.
* Rumeni kartoni: Martić, Jovan, Krapuhin; Korošec, Kurež, Mijić.
* Rdeč karton: /.

Nogometaši Rogaške nadaljujejo uspešen niz. Na zadnjih šestih prvenstvenih tekmah so še petič ostali neporaženi, v Kidričevem so zabeležili četrto zmago, s katero so splezali na osmo mesto prvenstvene razpredelnice. Na njej so prehiteli prav Aluminij, ki ima isto število točk, a za odtenek slabšo razliko med danimi in prejetimi goli.

Rogačani, ki so si zmago zaslužili, saj so bili boljši tudi v vseh pomembnejših statističnih elementih, so uspešnejši tudi v medsebojnih tekmah sezone, na gostovanju so Aluminij premagali drugič (Aluminij je zmagal v Rogaški Slatini).


Prvi polčas je minil brez izrazite priložnosti. Rogaška je bila agresivnejša, domačim kradla žoge že na njihovi polovici, a je bila v napadalnih akcijah "nekonkretna", manjkala je zadnja podaja. Njeni igralci so nekajkrat prišli v kazenski prostor tekmeca, a se zapletali oziroma izbirali napačne odločitve. Prvi strel na tekmi je šele v 21. minuti sprožil Oliver Kregar, toda njegov poskus ni predstavljal večje nevarnosti za domačega vratarja Lana Jovanovića, ki je dobil žogo v naročje.

Aluminij se je nekoliko prebudil šele ob koncu prvega polčasa. V 37. minuti je po prostem strelu z glavo poskušal Mario Šubarić, še najlepšo priložnost prvega dela pa je zapravil Gašper Jovan, ki mu je v 40. minuti strel blokiral Nikša Vujčić.

Gosti so tudi v drugem delu prevzeli pobudo, več poskušali s streli, ki pa vsaj v uvodu niso našli poti do mreže. So pa v 55. minuti ponudili priložnost napadalcu Aluminija Gambijcu Bambi Sussu, ki je slabo streljal, še slabše je le nekaj trenutkov pozneje svojo strelsko znanje predstavil njegov soigralec Tom Kljun.

V 73. minuti je bila blizu vodstva Rogaška. Patrik Mijić se je nepričakovano z desne strani odločil za strel, Jovanović ni najbolj posrečeno posredoval, žogo odbil, a je v mrežo ni uspelo poslati ne Kregarju ne Alenu Korošcu.

Zato pa so bili gosti bolj zadovoljni dobri dve minuti pozneje. Po protinapadu je Korošec z leve strani poslal lepo podajo na drugo vratnico, kjer je Galu Kurežu ni bilo težko potisniti v mrežo.

Do konca tekme bi gosti lahko še povišali vodstvo, imeli so nekaj priložnosti, edino pravo za domače pa je zamudil Jovan.

Aluminij bo v naslednjem krogu gostoval pri Domžalah, Rogaška bo gostila Muro.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike