stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
15 13.03.2024 12:28:05

Maribor ima velike težave z rezervnim vratarjem! Poglejte si tole in se prepričajte sami!

alesfevzer.com
Velikanske težave.

Daleč najslabši posameznik na dveh zadnjih tekmah Maribora je bil nizozemski vratar Menno Bergsen, ki je najprej lastnoročno poskrbel za izpad svojega moštva iz pokalnega tekmovanja, nato pa naredil še napako na velikem štajerskem derbiju. Trener Ante Šimundža ga sicer javno brani, toda številke so dovolj zgovorne – ko brani Nizozemec, Maribor težko zmaguje.

Oglejmo si številke: Doslej je Nizozemec branil na 20 prvenstvenih tekmah. In te so najbolj relevantne. Tiste pokalne, ko je večinoma igral proti nižjeligašem, je težko dati v resno enačbo, saj bi denimo proti Marles hišam verjetno lahko med vratnicama stal tudi Marko Šuler, pa bi bil v najboljšem primeru rezultat namesto 9:0 pač 9:2. Ali pa še to ne … Torej, v dveh in pol sezonah je Bergsen odigral 20 prvenstvenih tekem za Maribor, vijoličasti so na teh dvobojih slavili zgolj devetkrat! Še petkrat so remizirali in šestkrat izgubili.

Na omenjenih 20 tekmah je vratar, ki bo avgusta dopolnil 25 let, prejel 30 zadetkov, svojo mrežo pa je ohranil nedotaknjeno zgolj na petih obračunih. V tej sezoni je denimo priložnost na prvenstvenih tekmah dobil zgolj dvakrat. Proti Kopru na Bonifiki je prejel tri gole, pri zadnjem je žogo podal točno na noge Luki Vešnerju Tičiću, ki se mu je zahvalil tako, da je darilo izkoristil na najboljši možni način in žogo poslal za njegov hrbet. Proti Celju je prejel gol, ki ga enostavno ne bi smel.

Pa če smo že pri pokalu. Bergsen je priložnost dobil na skupaj sedmih pokalnih tekmah. Zgolj na dveh je branil proti prvoligašu. V sezoni 2021/22 je v četrtfinalu klonil proti Domžalam z 1:2, ko ga je Ibričić premagal iz prostega strela s sicer vrhunskim strelom, a gre vsaj delno krivdo pripisati Nizozemcu, v tej sezoni je proti Radomljam najprej skrivil neumno najstrožjo kazen, ki jo je v gol s panenko pretvoril Dejan Vokić, nato pa prejel še gol iz velikanske oddaljenosti iz prostega strela, ki ga je izvedel Caio Da Cruz, ko je žoga v lepem loku Bergsna preletela in končala v mreži.

Če k temu dodamo še nekaj velikanskih napak, ki jih je rezervni čuvaj mreže storil v preteklosti, denimo ob porazu proti Domžalam, ko ga je Nik Perc premagal po strelu z mrtvega kota, potem je jasno, zakaj Ante Šimundža komaj čaka, da se Ažbe Jug znova vrne v poln pogon.

STATISTIKA MENNA BERGSNA PRI MARIBORU

Prvenstvene tekme: 20
Prvenstvene zmage: 9
Prvenstveni remiji: 5


Prvenstveni porazi: 6
Prejeti goli v prvenstvu: 30
'Čiste mreže' v prvenstvu: 5

Pokalne tekme pod okriljem NZS: 5 (dve proti prvoligašu)
Pokalne zmage: 3
Pokalni remiji: 0
Pokalni porazi: 2 (oba proti prvoligašu)
Prejeti goli v pokalu: 7

Pokalne tekme pod okriljem MNZ Maribor: 2
Pokalne zmage MNZ MB: 2
Pokalni remiji MNZ MB: 0
Pokalni porazi MNZ MB: 0
Prejeti goli v pokalu MNZ MB: 0

Članki iz rubrike