stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Ekipa SN / nu
Ekipa SN / nu
1 13.03.2024 09:20:30

Kako je slaba dva tedna pred prihodom Cristiana Ronalda videti igrišče v Stožicah? (foto)

M24
V teh dneh poteka obnova travnate površine na največjem stadionu v Sloveniji, v ljubljanskih Stožicah. Zaradi obnove zelenice so odgovorni na Nogometni zvezi Slovenije tudi prestavili večni derbi med Olimpijo in Mariborom, ki bi morala biti danes, na 17. april.

Seveda se vsi spomnimo lanske »operacije brisača« na stoženski zelenici, zato so se pri Javnem zavodu Šport Ljubljana odločili, da temeljito obnovijo travnato površino (zamenjali so tudi reflektorje in povečali svetlobo). Ker prek zime obnova ni bila mogoča, so zavihali rokave pred dnevi in dela potekajo po načrtu. "Dela potekajo v skladu s terminskim planom. Nekaj težav nam je povzročilo samo nedavno deževje pretekli teden, ki je oteževalo izvedbo določenih del. Morda smo zaradi tega kakšen dan v zaostanku, a še vedno je načrtovano končanje del veliko pred zadnjim rokom, ki ga imamo. Načeloma ne bi smela biti vprašljiva nobena tekma," je dejal Andrej Kastelic, ki skrbi za urejanje travnate površine v Stožicah. Kastelic je sicer zadolžen za stadion in dvorano v Šiški, vendar ima od vseh zaposlenih največ izkušenj z urejanjem travnatih površin.

"Obnova travnate površine bo stala slabih 300.000 evrov, na javnem razpisu pa so sprejeli ponudbo madžarskega podjetja, ki med drugim skrbi tudi za upravljanje madžarskega nacionalnega stadiona Ferenca Puskasa v Budimpešti," je še povedal Kastelic, ki ima v teh dneh seveda polne roke dela.

stozice prenova 1 mm
Martin Metelko

Galerija
Značke: stožice, igrišče

Članki iz rubrike