sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

nu
nu
21 02.03.2024 19:17:03

Komu je bolj žal za izgubljenima dvema točkama? Oba trenerja gledata s svojimi očmi, kdo pa ima prav?

Martin Metelko
Olimpija in Celje sta si v težko pričakovanem derbiju sezone razdelila izkupiček, ki ni spremenil točkovnega razmerja na lestvici. Kako sta razplet komentirala oba stratega?

• Olimpija prevladovala, a vodilni Celjani spretno do velike točke v Stožicah (video)

Po videnem je jasno, da je Olimpija v igri prevladovala. Statistika tekme pravi, da je imela 61-dostotno posest, imela kar 22 strelov proti vratom, od tega 10 v okvir vrat. Tudi v preostalih statističnih kategorijah so bili zmaji uspešnejši od Celjanov.

A statistika nič ne pomaga. Gostje so bili bližje zmagi, na koncu jim je celo lahko žal, da niso zdržali v zaključku in tako izgubili dve točki. Seveda v ljubljanskem taboru gledajo drugače in pravijo, da so oni izgubili dve točki. V resnici sta jih obe. Če bi bili zasledovalci (denimo Maribor) bližje, bi remi v Stožicah najbolj ustrezal njim. Tako pa se pravzaprav nič ni spremenilo.

Trener Olimpije Zoran Zeljković je takoj po tekmi razčistil s tem: "Jaz mislim, da morajo biti oni bolj zadovoljni kot mi. Tako sem jaz videl tekmo. Mi smo izgubili dve točki." Potem je dodal, da je njegova ekipa še vedno 'živa', da torej ostaja v boju za naslov. "Celo mesto je živelo za to tekmo. Navijači so lahko ponosni na te fante. Borili so se do zadnje minute, verjeli, da lahko spreobrnejo rezultat, na žalost jim ni uspelo."

Zeljković ni pričakoval, da bodo njegovi igralci imeli tako veliko priložnosti. "Jaz vedno pravim, da je v nogometu najtežje doseči zadetek. Še posebej zadnja situacija ... Mislim, da bi lahko drugače končali tisto akcijo. Ni bilo dovolj koncentracije, svoje je naredilo tudi slabo igrišče. Na drugi strani pa smo bili za eno samo napako kaznovani s prejetim zadetkom. Imeli smo tudi nekaj smole. Veseli me način, na kakršnega smo igrali. To mora biti vodilo za naprej. Ne bomo izgubili upanja."

V igri je še ogromno točk, natančno 36. "Vem, česa je ta ekipa sposobna, a to je treba stalno dokazovati na igrišču. Danes smo porabili ogromno energije, zdaj nas čaka pokalna tekma, potem spet težko gostovanje v prvenstvu. Gremo naprej in bomo videli, kam bomo prišli."

Tudi Marcel Ratnik, ki je izid izenačil, je izpostavil, da je Olimpija dominirala v igri, da je imela vajeti v svojih rokah (ali nogah). "Mislim, da se nam (pre)večkrat dogaja, da imamo veliko priložnosti, ki jih ne izkoristimo, potem pa tekmec iz ene doseže zadetek in nas tako kaznuje. Ampak, na koncu moramo biti s točko zadovoljni. Moramo iti naprej in na naslednji tekmi doseči zmago."

Branilec zmajev je še dejal, da raje ne bi dosegel zadetka in bi ekipa zmagala.

Trener gostov Damir Krznar je priznal, da njegovi varovanci v igri niso bili dovolj pogumni, "preveč smo se potegnili nazaj in pustili Olimpiji, da je prevzela pobudo. Tega nisem želel. Bi pa čestital igralcem, ker so igrali čvrsto in borbeno."

Kot je pripomnil, je šlo veliko žog čez sredino igrišča, sploh v prvem polčasu. "Žal mi je, ker smo imeli dve lepi priložnosti, s katerima bi lahko končali tekmo, ampak nimamo kaj ... Včasih se pač ne izide."

Glede točkovne prednosti je Krznar dejal, da je sedem točk ravno dovolj, "da ostajamo osredotočeni, da ne bi slučajno prehitro slavili. Čaka nas še veliko težkih tekem in gremo korak za korakom. Moramo biti pogumnejši. Nikoli doslej svoje ekipe nisem videl postavljeno tako zadaj, kot je bilo danes. Ponavadi se pomikamo naprej. Če bi se tudi danes, bi bilo gotovo drugače."

Hrvaški strateg je priznal, da je s sodelavci pričakoval zmago, tako so njegovi varovanci tudi vstopili v tekmo. "Vendar v igri niso bili videti tako. Ravno zato sem nekoliko jezen, a v prvi vrsti na sebe, potem pa tudi na igralce."

Celjane zdaj čaka štajerski derbi, zahteven obračun z Mariborom. "Še en tradicionalni derbi. Se ne pritožujem, naj bo tako. Ko je najtežje, pridejo junaki na plano."

Članki iz rubrike