sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

nu
nu
1 02.03.2024 01:51:57

Vroča anketa? Kdo je za Olimpijo in kdo za Celje? Se bo zapletlo ali razpletlo?

alesfevzer.com
Drugi proti prvemu. Olimpija proti Celju. Derbi sezone, ki bo bodisi prvenstvo zapletel bodisi ga razpletel. Med ekipama je sedem točk prednosti, ki bo takšna ostala, se zmanjšala na štiri ali povečala na deset.

Kaj se bo danes ob 15. uri zgodilo na stadionu Stožice? Kakšen razplet je najverjetnejši? Kdo ima prednost? Se bo torej zapletlo ali razpletlo? Vse to smo vprašali pet nogometnih delavcev, pet strokovnjakov.

Zoran Pavlović
"Sam sem bolj pristaš tega, da se zaplete, kaj bo, pa seveda ne vemo. Za zanimivost prvenstva bi bilo vsekakor bolje, če zmaga Olimpija. Vsekakor je dobro, če se stvari nekoliko zamešajo in da se v boj za prvaka vključi še Maribor. Pričakujem kar odprt boj, saj mora Olimpija iti na zmago, glede na to, da za Celjani še vedno precej zaostajajo. Drugih računic, kot je zmaga, enostavno nimajo. Le tri točke jim še prinašajo možnost, da ostanejo v igri za naslov prvaka. Vsaka kalkulacija se jim hitro lahko vrne kot bumerang."

Matej Mavrič Rožič
"Obe ekipi premoreta dovolj kvalitete, da lahko zmagata. Prepričan sem, da bo zmagal predvsem nogomet. Pričakujem odprto in dopadljivo igro, kakršne smo vajeni od obeh ekip. Oboji bodo zagotovo igrali znotraj svojih principov in se ne bodo preveč prilagajali in taktizirali. Tako eni kot drugi nimajo česa izgubiti. Celjani bodo želeli potrditi to, kar imajo v rokah, in obdržati priborjeno prednost, za Olimpijo pa je edina možnost, da poskuša igrati ofenzivno in doseči zadetek več od tekmeca. Menim, da je v psihološki prednosti Celje."

Janez Zupančič
"Najraje bi videl, da se prvenstvo zaplete, kar pomeni zmago Olimpije. To bi vsekakor pomenilo, da bi prvenstvo postalo še toliko bolj zanimivo. Upam, da je Olimpija dovolj motivirana, čeprav je hkrati treba upoštevati, da imajo Celjani odlično ekipo. Glede na to, da so izgubili zadnjo tekmo v Domžalah, to lahko pomeni dvojno. Tak poraz te lahko motivira, lahko pa tudi še bolj podre. Drugače pričakujem, da bo v ospredju taktika, saj Celjani glede na prednost, ki jo imajo, lahko igrajo bolj zaprto, previdna pa mora biti tudi Olimpija."

Dare Vršič
"V tej tekmi bi dal prednost Celju. Zanje bo to še dodatna motivacija, da prvenstvo zapeljejo proti naslovu prvaka. Kvaliteta kadra je na njihovi strani, zato mislim, da bodo to potrdili tudi na tej tekmi. V primeru uspeha bodo lahko samo še bolj sproščeno zmagovali dalje. Menim, da jih poraz v Domžalah ni v ničemer vrgel iz tira. Pričakujem bolj odprt dvoboj, saj razlika med ekipama le ni zgolj točka. Olimpija mora v tej tekmi iti na vse ali nič, Celjani pa imajo preveč kvalitete, da na takšno igro ne bi znali odgovoriti."

Nejc Pečnik
"Vsekakor se prvenstvo še lahko hitro zaplete. V primeru zmage Olimpije bo spet postalo odprto. Če zmagajo Celjani, pa bo bolj ko ne že jasno, kdo bo prvak. Pričakujem dokaj odprto tekmo z obeh strani, saj se Celje v Stožice gotovo ne bo prišlo branit. Lahko bi bilo torej tudi veliko zadetkov in tako zanimivo za gledalce. Več možnosti za uspeh bi vseeno pripisal Celjanom, ki so v primerjavi z Olimpijo predvsem bolj uigrani. Ljubljančanom se pozna, da so zamenjali celoten napad in da še niso uigrani, kot tudi še ne s trenerjem."



Več ozadja derbija in podrobnosti iz obeh taborov si lahko preberete v današnji izdaji tiskane Ekipe SN, ki je na voljo tudi v Trafiki24.

Članki iz rubrike