benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

nu
nu
12 03.11.2022 16:36:41

Stavil je na njih! Riera razkril, kdo je v njegovih očeh glavni tekmec Olimpije! Odgovor preseneča!

Martin Metelko
Albert Riera je s svojimi sodelavci sklenil stavo.

Olimpija se je z novo pomembno zmago nad Koprom še oddaljila od najbližjih zasledovalcev. Enajst točk trenutno predstavlja največjo razliko med vodilno ekipo in konkurenco v kateremkoli od evropskih nogometnih prvenstev, ob tem pa se je borba za drugo mesto v zadnjih krogih močno zaostrila. Z nizom štirih zmag so se s Celjani in Koprčani točkovno izenačili tudi nogometaši Mure.

"Ta izenačenost je dobra za njih in dobra za celotno ligo. Več kot je konkurentov za najvišja mesta, bolje je za vse. Mura je dobila nekaj zaporednih tekem, v dobrem nizu so tudi Domžale, ki bi se lahko pridružile tej trojici. Očitno je, da se raven tega prvenstva dviguje, to sem opazil takoj, ko sem se vrnil v Slovenijo. Mislim, da je večja tudi kvaliteta trenerjev, kar se da videti po slogu igre, ki ga gojijo ekipe," je na četrtkovi tiskovni konferenci razlagal Albert Riera.



Strateg Olimpije je pred derbijem vodilnih poudarjal, da je Koper očitno glavni tekmec zmajev, saj je bil pred 15. krogom njihov najbližji zasledovalec. Nekdanjega nogometaša Liverpoola smo vprašali, kdo je v njegovih očeh glavni izzivalec zdaj, ko so na drugem mestu izenačene tri ekipe.

"Odločil sem se, da to delim z vami. Znotraj strokovnega štaba imamo odprto stavo. O tem smo se pogovarjali že po gostovanju v Kopru. Govora je torej o tem, kdo bo drugi. Ker moramo biti mi na vrhu, o čem drugem niti ne razmišljamo. Ko sem se pripravljal na prve tekme v tem prvenstvu, sem opravil podrobno analizo vseh nasprotnikov. In v mojih očeh je izstopala Mura. Ima izkušene nogometaše, ki konstantno igrajo na visoki ravni, ta hrbtenica ekipe je v tej ligi zelo pomembna. Ravno zaradi tega sem že po zmagi nad Muro v uvodnem krogu prvenstva dejal, da bi lahko bilo to naše leto. V moji glavi smo premagali našega glavnega tekmeca. Opozarjali so me, da je tu Maribor, da bo nevaren tudi Koper, a ves čas sem imel ta občutek glede Mure. Stavil sem torej na njih," razkriva 40-letni Španec.

Članki iz rubrike