pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1689072487-dasgeghwff-24-1689072293032 Necenzurirano

Kaj bivši prvi mož Darsa pravi o sodelovanju z ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Tekmovalci Njena.si

Sprememba v programu in razočaranje za ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
13 02.11.2022 11:03:11

V Stožicah spet živahno?! Zoran Janković odgovoril s pogumno napovedjo: Upam, da bo že prihodnje leto ...

alesfevzer.com
Zoran Janković spregovoril o nedokončanih projektih na stoženskem in bežigrajskem stadionu.

Slovenija se pripravlja na drugi krog predsedniških volitev, ki mu bodo hitro sledile še lokalne volitve. Ob tem je vse več govora tudi o urejanju infrastrukture v prestolnici, kjer pa beseda hitro nanese tudi na ljubljanske športne objekte. Najlepšemu mestu na svetu, kot mu pravi zdajšnji župan Zoran Janković, že nekaj časa ni v ponos kultni Centralni stadion za Bežigradom, klavrna pa je tudi podoba nedokončanega trgovskega centra v Stožicah, ki na obisk na največjem stadionu v državi zagotovo nima blagodejnega vpliva.


Selitev domovanja zmajev se je zgodila ravno v času županovanja Zorana Jankovića, ki v kandidaturi za nov mandat zdaj napoveduje, da bo skušal v bližnji prihodnosti rešiti podobo obeh objektov. "V duši bi si želel, da se zaključi pet projektov. Začel bom od severa proti jugu. Trgovski del Stožic. Srčno upam, da bo Izet Rastoder drugo leto pričel z deli. Potem je tu Plečnikov stadionov. Joc Pečečnik se je s prejšnjim ministrom za kulturo Vaskom Simonitijem dogovoril, da ga odkupi država. Potem tega pred volitvami niso naredili. Zdaj bomo videli, kaj meni nova kulturna ministrica. Če ga bo država kupila, bomo pri projektu sodelovali. Mestna občina Ljubljana na stadionu nima svojih zemljišč, temveč zunaj stadiona," je v intervjuju za Reporter razlagal Janković, ki že šestič kandidira za župana Ljubljane.

Nezgrajeni in propadajoči del stoženskega kompleksa je v lasti nekdanjega predsednika Olimpije Izeta Rastoderja, ki je s svojim distribucijskim podjetjem med najpremožnejšimi Slovenci. Bežigrajski stadion pa (zaenkrat še vedno) v rokah Joca Pečečnika zaman čaka na nujno revitalizacijo; slovenski podjetnik s svojim projektom za obnovo po prevzemu naletel na številne ovire in ostal tudi brez gradbenega dovoljenja.

Članki iz rubrike