podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

Ptuj, zadolzevanje_3_delo na cesti Svet24.si

Zakreditirani do leta 2040, kaj bo z novimi ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

kmetija prijava Njena.si

Na novi lokaciji zabrnele kamere šova Kmetija

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

nu
nu
0 29.10.2022 10:21:56

Mariboru se ne piše nič dobrega! Tole pripravljajo Celjani za štajerski derbi?!

Grega Wernig
Nocoj bo na Stadionu Z'dežele odigran drugi štajerski derbi v sezoni.

Celjani in Mariborčani so bili v prejšnjem krogu neuspešni, prvi so izgubili v Šiški, drugi so doma doživeli pravo malo katastrofo proti Domžalam. Zato je zmaga nocoj praktično nuja. To še posebej velja za vijoličaste, ki so v veliki krizi, in so izgubili trikrat zapored.

Toda Celjani se s tekmecem ne obremenjujejo, zanima jih zgolj to, kako Mariborčanom prizadejati nov poraz. "Ne smemo gledati na njih, gledati moramo zgolj nase. Če bomo igrali tako, kot znamo, in ob podpori s tribun, mislim, da bomo zmagali. Ni pomembno, kakšne težave imajo Mariborčani, oni se vedno lahko dvignejo, a mislim, da bomo zmagali, če bo pristop pravi. Njihove težave nas ne smejo uspavati, oni imajo svoje, mi svoje in jih bomo reševali tako, kot mislimo, da je prav," pred srečanjem pravi izkušeni Denis Popović.


Podobno pa razmišlja tudi Charles Ikwuemesi. "V zadnjem obdobju smo uprizorili nekaj zelo uspešnih predstav, res pa je, da smo na prejšnjih treh obračunih le enkrat uspeli slaviti. Vendar ne glede na vse, kar se je dogajalo v preteklih tekmah, moramo še naprej igrati svojo prepoznavno igro in razmišljati le o zmagi. Ničesar nam ni treba spreminjati, saj smo že dokazali, da smo zelo kvalitetna ekipa. Do zmagovalnega niza smo prišli z zmagovalno miselnostjo, zato moramo tudi v nadaljevanju misliti in delovati enako. Proti Mariboru je odlična priložnost, da to dokažemo," je dejal napadalec, ki je svoja prva gola v slovenski prvi ligi zabil prav proti vijoličastim.

Očitno je pravi strup za velike, saj je dva zabil Olimpiji, enega pa Kopru. "Zagotovo me pomembne tekme proti močnim nasprotnikom še bolj motivirajo. Občutki ob doseženih zadetkih na tovrstnih derbijih so izjemni. Če zadetkom dodamo še zmago, pa je še toliko slajše. Vendar na koncu ima vsaka tekma enak pomen, na vsaki si želimo priigrati tri točke ne glede na to, kdo je nasprotnik. Prejšnji štajerski derbi se je končal z neodločenim rezultatom 2:2, zato moramo v soboto zadeti še večkrat, če želimo popoln izkupiček točk."

O krizi Maribora ni pretirano veliko govoril: "Na vsako tekmo gledamo enako, ne želimo preračunavati in svojo igro prilagajati glede na formo nasprotnika. Osredotočamo se na našo ekipo in igro. Tako kot na vsakem obračunu bomo tudi jutri od prve do zadnje minute zmago napadli z vsemi močmi. Le to je edina prava pot, da se na koncu lahko veselimo pozitivnega rezultata," je za klubsko spletno stran povedal 21-letni napadalec.

Članki iz rubrike