evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
1 29.10.2022 08:00:42

To smo čakali! Po ostri kazni zaradi velikih dolgov se je odzvala Olimpija - in potrdila ...

alesfevzer.com
Čeprav je prvi operativec Olimpije Igor Barišić pred dnevi na novinarski konferenci zagotavljal, da dolgovi ne obstajajo, da so sprotne obveznosti poravnane in da so grožnje o kaznih izmišljotine, se je zgodilo ravno nasprotno.

Olimpijo je doletela ostra kazen. Vodstvo kluba devetim nekdanjim nogometašem skupno dolguje dobrih 250 tisočakov, zaradi česar ji je NZS izrekla hudo kazen; Olimpiji je prepovedala registracije novih nogometašev v dveh zaporednih prestopnih rokih in jim naložila plačilo globe v višini 19 tisoč evrov.

Nogometaši, ki so se zaradi neporavnanih obveznosti ljubljanskega kluba obrnili na NZS so: Sava Petrov (dolg znaša 14.640 evrov), Nino Pungaršek (8895 evrov), Aljoša Matko (21.900 evrov), Ivan Banić (7600 evrov), Nik Prelec (14.125 evrov), Neven Đurasek (13.700 evrov), Tomislav Tomić (32.200 evrov), Nik Kapun (55.979 evrov) in Uroš Korun (84.820 evrov). Kazen prepovedi registracije novih nogometašev bo v veljavi, dokler Olimpija ne dokaže, da je zapadle obveznosti do naštetih nogometašev poravnala.

Zdaj se je odzval tudi klub, ki je na svoji spletni strani zapisal: "Iz vodstva NK Olimpija potrjujejo, da so v petek popoldne res prejeli dokument v katerem je navedena kazen za neplačilo obveznosti igralcem, ki so bili nekoč v NK Olimpija in do katerih obveznosti (nekatere so sporne) niso poravnane. V prejetem dokumentu je navedena tudi kazen zaradi neplačila zaostalih obveznosti. V dokumentu je omenjeno tudi opozorilo prepovedi registracije novih igralcev v kolikor obveznosti ne bodo poravnane.

V zvezi s tem vodstvo NK Olimpija poudarja in zagotavlja, da bodo vse zaostale obveznosti za igralce, ki so nekoč igrali za NK Olimpija poravnane. Istočasno pomirja vse ljubitelje Olimpije, da v zvezi s tem ne bo obstajal nikakršen razlog, ki bi preprečeval registracije novih igralcev v naslednjih prestopnih rokih.

Na koncu želimo vse medije spomniti tudi na dejstvo, da je na tiskovni konferenci, ki je bila 13. 10. direktor Barišić jasno povedal in zagotovil, da NK Olimpija redno in sproti plačuje vse tekoče obveznosti. Ni pa zanikal, da obstajajo še obveznosti iz preteklosti, katere bo Olimpija poravnavala v kolikor se bodo izkazale za resnične in verodostojne. Tako bo tudi v bodoče. Zato vodstvo Olimpije na tem mestu ostro zavrača pisanja nekaterih medijev o »neverodostojnosti« našega direktorja in našega kluba." Ljubljančani so torej prepričani, da ni razloga, ki bi preprečeval registracijo igralcev.

Članki iz rubrike