oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

rb
rb
0 18.10.2022 11:24:11

Jasno sporočilo po tekmi v Fazaneriji: Še vedno mirim ego nekaterih. Kdor ne bo del ekipe, bo letel iz kluba!

Aleš Cipot
Trenerja Mure in Radomelj o obračunu v prekmurskem nogometnem hramu.

Na zgodnji nedeljski večer je v prekmurskem nogometnem hramu prevladovalo prešerno ozračje. Nogometaši Mure so navijače razveselili s prepričljivo zmago nad Radomljani, ki bi bila lahko izražena tudi z višjo razliko, čeprav podoba v vseh 90 minutah ni bila takšna, kot bi si trener črno-belih želel. "Z izkupičkom smo zadovoljni in veseli nas tudi, da nismo prejeli zadetka, ampak vse vendarle ni bilo tako dobro, kot kaže rezultat," je po tekmi opozoril Damir Čontala. "Vedno poudarjam, da se moraš ob zmagah zavedati svojih šibkosti, svojih slabosti. Moramo se jih tudi mi, saj predvsem naš odziv po drugem golu ni bil pravi," je nadaljeval 38-letni strokovnjak in svojo trditev utemeljil: "Zopet smo se preveč povlekli nazaj. Še vedno nimamo takšne samozavesti, ki bi nam omogočala več drznosti. Z obdobjem od 10. do 35. minute nikakor ne moremo biti zadovoljni. Nasprotniku smo dovoljevali preveč prostora, nismo bili več dovolj agresivni, po napadalnih akcijah smo kazali premalo želje. V končnici prvega dela se je to spremenilo. Spet je bilo več energije, postavili smo se višje in pritiskali na obrambo tekmeca – postajali smo nevarnejši."

V nadaljevanju je bilo tudi nekaj divjanja, v določenih trenutkih so taktične sheme malce razpadle. "Imam občutek, da smo vseeno imeli več nadzora kot sredi prvega dela in dvoboj precej rutinirano pripeljali do konca," je pristavil prvi mož soboške stroke, ki je v četrtem poskusu prvič okusil slast uspeha v spopadu z rumeno-črnimi. Poleg tega je njegova ekipa prvič v dozdajšnjem delu prvenstva povezala dve zmagi in svojim privržencem prvič privoščila normalen srčni utrip. Stresa tokrat ni bilo kaj prida ... "Vse to je razveseljivo, toda zavedati se moramo, kaj vse lahko še izboljšamo. Veseli pa me tudi, da smo v zadnjem obdobju v kar nekaj tekem vstopili zelo dobro. V prvih 15 minutah smo si ustvarjali lepe priložnosti, morda celo lepše kot tokrat, a jih nismo realizirali, zdaj pa smo bili učinkoviti. Prav tako je obetavno, da so bile to prvine, še zlasti pri drugem golu, ki smo jim na treningih posvečali veliko pozornost. Na to smo se pripravljali. Vedeli smo, na kakšen način smo lahko nevarni, in to na tekmi uresničili. Ampak z zmago se ne smemo zadovoljiti. Če bomo prehitro postali zadovoljni, se bo to nemudoma poznalo tako v igri kot pri rezultatih. Ne smemo popuščati, zdaj moramo misli usmeriti proti naslednjemu izzivu."
Gostje razlogov za zadovoljstvo niso imeli, vendar tudi obupani niso bili. "Slabše smo vstopili v tekmo, pa vendar ne tako zelo slabo; bolj je prišla do izraza kakovost nekaterih igralcev Mure. Če pogledamo statistične parametre, sta bili ekipi dokaj izenačeni, ampak rezultat je 3:0. In je zaslužen! Kaj to pomeni? To, da je Mura zasluženo tam, kjer je, mi pa pač v spodnjem delu lestvice, borimo se za obstanek. Težko dosegamo gole, po drugi strani pa jih hitro dobivamo tudi iz polpriložnosti. Trenutno smo v neki luknji. Ne bi ji pripisoval psihološkega pomena, temveč je to del procesa, skozi katerega moramo iti. Po koncu prejšnje sezone smo izgubili tri zelo učinkovite napadalce, zdaj se mladi igralci trudijo, da bi bili učinkoviti. Mislim, da z igro nismo pretirano razočarali, vendar prav tako ne morem govoriti, da smo igrali dobro, saj smo vendar izgubili s 3:0. Toda moramo naprej, moramo nadaljevati z delom. Edina dobra stvar je pogled na lestvico. Nismo zadnji, nismo predzadnji in lahko si rečemo, da voda še ni prišla do grla. Še plavamo, in če bomo pravi, bomo iz tega tudi izplavali," je povedal trener Nermin Bašić, nakar je 38-letni strokovnjak izpostavil še eno nevšečnost, s katero se ubada: "Še vedno nismo ekipa, ki diha kot eno. Še vedno mirim ego posameznih igralcev, da bi se prilagodili kolektivu, se mu podredili, ampak tudi to je proces, ki je ob številnih kadrovskih spremembah neizbežen. Kdor ne bo del ekipe, bo letel iz kluba."

Članki iz rubrike