sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

ro
ro
4 07.09.2022 12:26:12

Sta Šuler in Kronaveter sklenila dogovor? Športni direktor odgovarja in razkriva, ali je trener spremenil mnenje

Grega Wernig
V Ljudskem vrtu iščejo izhod iz nastalega položaja.

Športni direktor Maribora je v soboto, tako kot vsi, ki so tako ali drugače povezani z vijoličastimi, trpel ob spremljanju obračuna z zasedbo iz Sežane. "Po prvem polčasu bi verjetno vse nekam nagnal, nadaljevanje bi lahko označili za vsaj solidno, čeprav to niti približno ni bila podoba, ki si je želimo." Nihanja so skoraj ekstremna, pod Kalvarijo razlogov za odklone za zdaj niso odkrili. "Ne gre za vprašanje pripravljenosti ali kakovosti. Mislim, da je vse v glavah, in seveda si nadvse prizadevamo, da bi našli ustrezne rešitve. Verjamem, da nam bo uspelo," pravi Marko Šuler.

Marsikoga je presenetil oster nastop kapetana po remiju, Rok Kronaveter ni ničesar zavijal v celofan, do soigralcev je bil zelo kritičen. Na straneh Ekipe SN so ugibali, ali je bil načrtovan oziroma se je zgodil v dogovoru s kom iz klubskih pisarn z namenom, da vendarle predrami ekipo. Morda s športnim direktorjem? "Ne, ni bilo nikakršnega tovrstnega dogovora. Gre za njegovo mnenje, sicer pa je vse povedal prav. Ko sta najstarejši in najmlajši igralec najboljša na zelenici, nekaj ne 'štima', mar ne?" se je odzval snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo.
Nekateri ob tem dodajajo, da bi bilo morda bolj smiselno, če bi v Ljudskem vrtu takšne stvari reševali znotraj slačilnice. "Saj se veliko pogovarjamo, ogromno. Včasih je treba stopiti malce tudi 'ven', igralci prav tako morajo sprejeti svoj del odgovornosti. Poskušamo jim pomagati, izmenjujemo mnenja, toda igrajo oni. Treba je spoštovati trenerjeve zahteve, jih dosledno uresničevati," je povedal Marko Šuler , ki je seveda v nenehnem stiku z Damirjem Krznarjem. Zanimalo nas je, ali je hrvaški strokovnjak vmes mogoče spremenil mnenje, ki ga je imel ob prihodu in da je kakovosti vendarle manj, kot je predvideval? "Mnenja ni spremenil. Še naprej je prepričan, da je ekipa dovolj kakovostna, in ne izraža želje po dodatnih okrepitvah. A tudi on se sprašuje, čemu pripisati takšna nihanja? Ne dvomi o tem, da ekipa trenutno kaže le 50, največ 60 odstotkov svojih sposobnosti, to številko je seveda treba krepko izboljšati. Preprosto je treba delati in verjeti. Ter morda malce udariti po mizi."

Značke: maribor, marko-šuler

Članki iz rubrike