sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

nu
nu
4 07.09.2022 12:17:32

Mariborčani bodo kmalu dobili novo moč: Počakati morajo do oktobra in prišel bo tudi on!

Grega Wernig
V Mariboru preživljajo težko obdobje.

Po slovesu od Evrope so se vijoličasti lahko v popolnosti posvetili domačim izzivom. Toda v prvenstvu je njihov trenutni položaj naravnost katastrofalen. Dve zmagi v osmih krogih sta veliko manj od pričakovanj, zaostanek za vodilno Olimpijo pa znaša že neverjetnih 16 točk. Novi trener Damir Krznar je ekipo vodil na petih tekmah, premagal je Muro, remiziral s Clujem, Celjem in Taborom, ter izgubil s Clujem.


Hrvaški strokovnjak se trudi, da bi prebudil ekipo, za to pa potrebuje vse igralce. Ves mesec - vse od derbija - je na stranskem tiru poškodovani Max Watson, steber mariborske obrambe je za klubsko spletno stran povedal, da še ni povsem pri močeh za večje obremenitve, a rehabilitacija kolena poteka po načrtih.

Za zdaj sicer še uporablja opornico, pri določenih gibih pa še vedno čuti bolečino, vendar naj bi bil oktobra že nared za igro. "Pogrešam občutke, ko si na treningu s soigralci, ko prideš na igrišče, pred navijače in skušaš pomagati moštvu. Najtežje je spremljati dogajanja z razdalje, ko ne moreš vplivati na igro in lahko le nameniš podporo ekipi. Situacija ni prijetna, trenutno nam žal ne gre po načrtih. Dobro smo začeli evropske kvalifikacije, a se v nogometu zadeve hitro obrnejo in smo zašli v krizo. Zdaj smo začeli novo poglavje, potrebujemo nekaj časa, da sprejmemo vse trenerjeve zahteve. Vemo, da vsi pričakujejo, da bo Maribor zmagoval serijsko. In vemo, da moramo odigrati na višjem nivoju. Storili bomo vse, da poskrbimo za napredek v igri in upam, da bo to opazno tudi pri rezultatih," je za klubsko spletno stran povedal 26-letni Šved.

Članki iz rubrike