sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

rb
rb
0 07.09.2022 10:49:39

Otrok Mure proti Muri in utemeljitev Aleksandra Čeferina z – Muro!

Aleš Cipot
V nedeljo bodo v Fazaneriji gostovali Koprčani.

V Fazaneriji so v torek potrdili novo moč. Črno-beli so zaostrili konkurenco v obrambi, med varovanci Damirja Čontale je od zdaj tudi 21-letni kosovski osrednji branilec Leard Sadriu, ki je podpisal pogodbo do 31. maja 2025. Na ravnico se je preselil iz Tetova, kjer je branil barve Škendije, od katere je bila Mura v prejšnji zgodovinski sezoni uspešnejša v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov. Kapetan mlade reprezentance Kosova je v dozdajšnjem delu prvenstva Severne Makedonije zaigral enkrat, vsega skupaj je zbral 19 nastopov. Precej več jih je v albanski prvoligaški druščini v dresu ekipe Skënderbeu, za katero je s statusom posojenega igralca v letu in pol odigral 57 tekem. K temu kot zanimivost dodajmo, da se je pri Škendiji zgodila zamenjava trenerja. Posloviti se je moral Artim Šakiri, ki smo ga v dresu Gorice in Korotana med igralsko kariero spremljali tudi na sončni strani Alp, nasledila ga je klubska legenda Qatip Osmani.

Tudi med navijači soboškega prvoligaša jih ni malo, ki so naklonjeni spremembi na vroči klopi, ampak Damir Čontala za zdaj še naprej uživa zaupanje vodilnih mož kluba oziroma dvojca Robert Kuzmič – Denis Rajbar in pripravlja ekipo na naslednji izziv. Na sporedu je v nedeljo, ko bodo v prekmurskem nogometnem hramu gostovali po domačem porazu s Celjani ranjeni Koprčani. In ker so ranjeni tudi črno-beli, začetek sezone je precej slabši od pričakovanj, je kot na dlani, da si lahko obetamo izjemno zanimiv spopad zasedb, ki nujno potrebujeta ves izkupiček. Za ene in druge je spodrsljaj tako rekoč prepovedan ...
Dodatno zanimivost dvoboja predstavlja dejstvo, da bi lahko krizo Mure pomagal poglobiti – otrok Mure. V izdihljajih prestopnega roka se je namreč kanarčkom pridružil Žiga Laci; 20-letni branilec iz Dobrovnika bo imel v slovenski Istri do prihodnjega poletja status posojenega igralca atenskega AEK-a, nato se bo vrnil v grško prestolnico, z rumeno-črnimi ima sklenjeno pogodbo vse do leta 2026. Spomnimo, da se je iz Murske Sobote v antično mesto februarja leta 2020 preselil kot 17-letnik ob do takrat najvišji odškodnini v zgodovini kluba. Začetek grške zgodbe je bil skoraj sanjski, toda kmalu je sledilo zahtevnejše obdobje. Zadnjo tekmo za prvo ekipo je odigral 21. marca lani, v prejšnji sezoni je za B-moštvo zbral 20 nastopov. Zdaj se bo poskušal na želeno raven vrniti na slovenskem prizorišču, v nedeljo ga skoraj gotovo čaka debi v koprskem dresu na »domačem dvorišču«. Po odhodu Žana Žužka sta poškodovana Aleksander Rajčević in Franjo Prce (na igrišče naj bi se vrnila po reprezentančnem premoru), tako da ima Zoran Zeljković poleg Žige Lacija od osrednjih branilcev na voljo še Ivana Novoselca ter Maja Mittendorferja, ki se je bil po vmesnem izletu v zvezno vrsto prisiljen vrniti v obrambno vrsto.
Medtem pa so v prekmurski prestolnici z vsaj kančkom ponosa sprejeli medijska poročila o pogovoru Aleksandra Čeferina, ki ga je organizirala portugalska nogometna zveza (FPF). Prvi mož Uefe je znova ponovil svoje jasno stališče, da mora evropski nogomet ostati odprt za vse klube in je še naprej odločno proti morebitnemu zagonu superlige, kar je ponazoril oziroma utemeljil tudi na primeru soboških črno-belih, marsikateremu navijaču je zaigralo srce ...
Čeprav je devet od 12 ustanovnih klubov lani opustilo nastopanje v novem tekmovanju, so Real, Barcelona in Juventus še vedno trdno zavezani temu projektu in upajo na njegovo oživitev. Predsednik superlige Florentino Perez je pred časom znova pozval vse elitne klube, da se odcepijo od Uefe. "Bistvo evropskega nogometa, ki je daleč najmočnejši na svetu, je, da je odprt za vse klube, ne zgolj za elito," je med drugim dejal prvi mož Uefe iz Slovenije. "V pretekli sezoni smo videli zmagi moldavskega Šerifa v Madridu in slovenske Mure, ki je s svojim dvomilijonskim proračunom premagala Tottenham. To je bistvo nogometa, takšni dogodki so del naše kulture in zgodovine, upam, da se to ne bo nikoli spremenilo. Veliko ljudem ni znano, da Uefa klubom povrne 93,5 odstotka svojih prihodkov od klubskega nogometa, skupno pa kar 97 odstotkov celotnega denarja," je poudaril Aleksander Čeferin.

Članki iz rubrike