zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

rb
rb
0 09.04.2022 11:49:20

Eden ključnih členov MURE na poti do PODVIGA! To bi bilo zavidanja vredno

Aleš Cipot
Po bolečem domačem porazu s Koprom črno-belim ne preostane drugega, kot da strnejo vrste in poskušajo poskrbeti za uspešno končnico prvenstva.

Muraši so v naelektrenem ozračju nedeljskega večera še sedmič v dozdajšnjem delu prvenstva okusili grenkobo poraza. Uspešnejši je bil Koper in potrdil, da se upravičeno bori za naslov prvaka, Prekmurcem so ostale skrbi. Ne 'le' zaradi nekaj neodgovornih posameznikov, ki so Lamina Colleyja žalili z rasistični vzkliki, zaradi česar bo klub kakopak kaznovan, skrbi povzroča tudi misel o vse slabšem položaju v boju za evropsko vozovnico. "V končnici prvenstva je osnovni namen najprej se utrditi na četrtem mestu in se nato poskusiti povzpeti na tretje," pravi trener Damir Čontala.
Spomnimo, četrto mesto samo po sebi ne zagotavlja vstopnice za mednarodno prizorišče, dovolj bi bilo zgolj v primeru, če bi kanarčki, ki bodo gotovo uvrščeni med prve tri, osvojili pokalno lovoriko. V Fazaneriji bodo torej v tem tekmovanju stiskali pesti za Primorce, a še prej bodo morali sami opraviti svoj del (zahtevnega) posla. Končno četrto mesto namreč nikakor ni samoumevno, že v soboto popoldne jih v Šiški čaka spopad z ekipo, ki jim diha za ovratnik. Bravo ima zgolj dve točki manj in ima torej priložnost, da prehiti Muro, ki ima na drugi strani priložnost, da najbližjemu zasledovalcu spet malce bolj pobegne.
Gotovo se obeta zanimiv in negotov obračun, ki ga napovedujejo tudi dozdajšnje preizkušnje v tem prvenstvu, vse tri so se končale z neodločenim izidom (1:1, 0:0, 2:0). Sobočani bodo pogrešali Nika Lorbka in Klemna Šturma, ki nimata pravice nastopa zaradi rumenih kartonov, ampak izpad pri Ljubljančanih je še večji, kaznovani so Nemanja Jakšić, Martin Kramarič in Gašper Trdin.

horvat ac
Aleš Cipot
Eden od najmočnejših adutov črno-belih bo prav gotovo Tomi Horvat, ki se v tej sezoni sicer spogleduje s prav posebnim podvigom. Verjeli ali ne, doslej ni izpustil še niti ene preizkušnje v kateremkoli tekmovanju, povrhu jih je Mura odigrala precej več od svojih ligaških nasprotnikov – 44! Številka nikakor ni zanemarljiva, zato ima takšen dosežek še toliko večjo veljavo. Novopečeni reprezentant je zbral 29 ligaških nastopov, enega v pokalnem tekmovanju, osem v evropskih kvalifikacijah in šest v skupinskem delu konferenčne lige. Dosegel je osem golov in prispeval tri podaje, če bo v takšnem ritmu nadaljeval vse do konca prvenstva, se bo zaustavil pri številki 51! Pred aktualnimi prvaki je še sedem izzivov, 23-letnemu Turniščanu pa ob tem grozi kazen prepovedi igranja zaradi kartonov, doslej je dobil tri rumena opozorila. Se bo četrtemu uspel izogniti in mu bo uspelo nekaj zares zavidanja vrednega? A 'zgolj' to ne bo dovolj, izogniti bi se moral tudi poškodbam, vsekakor pa je na poti proti podvigu, na katerega bo lahko ponosen ...

Značke: tomi-horvat, mura, bravo

Članki iz rubrike