zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

ba
ba
1 09.04.2022 09:23:09

VELIKI ŽUTI se je spomnil svoje VELEMOJSTROVINE v Ljudskem vrtu, pred derbijem pa je jasen: To bi bilo brez PRAVE VREDNOSTI (video)

Martin Metelko
Trener Olimpije je pred spopadom pod Kalvarijo optimistično razpoložen.

"Naš cilj je jasen. Želimo zmagati. Remi nam ne bi nič pomenil. Lahko bi rekli le, da nismo izgubili. Toda to bi bilo brez prave vrednosti. Maribor ima dobro ekipo, o čemer priča lestvica, ima pa tudi prednost pred nami. Sedem točk ni malo. Čaka nas kvaliteten nasprotnik, ki zna igrati svoj sistem igre. Imajo hitro tranzicijo, hitra krila. Iz vidika Maribora bo zanj najpomembneje ne izgubiti. Če bo zmagal, bo prvenstvo odločeno. Toda mi bomo pripravljeni na Maribor. Čaka nas dobra tekma. Na tribunah bo veliko ljudi, stadion bo poln. Ko je vzdušje takšno, se včasih igra drugače. Ampak ponavljam: želimo zmagati. Verjamem, da bomo na koncu pokazali, da smo mi boljši," v pričakovanju večnega derbija pravi trener Olimpije Robert Prosinečki, ki je v Ljudskem vrtu že zablestel v zelenem dresu.

Bilo je 2. novembra 2002, ko je sodeloval pri zmagi zmajev s 3:0, z velemojstrovino je načel mrežo vijoličastih. "Takrat sem zabil res lep gol. Spomnim se ga. Toda ni bil lep le moj gol, tudi rezultat je bil lep. V odličnem ozračju smo slavili s 3:0. Ampak to je preteklost. To so spomini. Lepi spomini. Toda zgolj in samo spomini. Zdaj razmišljam, kako v Ljudskem vrtu zmagati tudi kot trener. To je moj glavni cilj," je film nazaj zavrtel Veliki Žuti in se dotaknil še boja za naslov prvaka. "Videli bomo, kaj se bo zgodilo v Mariboru. Lahko tudi izgubimo. V tem primeru bo, kot sem že povedal, prvenstvo odločeno. Lahko tudi zmagamo. Morda pa bo remi. Ampak točka nam ne bi pomenila nič. Šteje samo zmaga. Sem pa optimist. Vedno sem bil. Že kot nogometaš. In tudi kot trener. Vem, da se bodo moji fantje borili. In gojimo tudi upanje, da se lahko borimo za prvaka. Čeprav zaostajamo za sedem točk. In čeprav je pred nami tudi Koper."

Članki iz rubrike