oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

rb
rb
0 07.04.2022 10:07:38

SLAVKO VINČIĆ na derbiju HAJDUK - DINAMO? Ali pa DAMIR SKOMINA? Kaj se dogaja?

alesfevzer.com
Obeta se izmenjava delivcev pravice.

Tako na sončni strani Alp kot pri južnih sosedih je okrog sojenja vedno znova precej polemik in ni skrivnost, da na Hrvaškem že nekaj časa visi v zraku, da bi lahko posegli po delivcih pravice iz tujine. Vse kaže, da medtem vse skupaj dobiva jasnejše obrise. "To še vedno ni tema, ki bi jo v javnosti podrobno razkrivali, ampak v Hrvaški nogometni zvezi si s skupnimi močmi prizadevamo za sklenitev poslovnega sodelovanja s katero od tujih zvez, del katerega bi bila tudi izmenjava sodnikov," je za Slobodno Dalmacijo povedal prvi mož Hrvaške sodniške komisije Bruno Marić in poudaril: "Ne gre za to, da bi sodniki iz tujine sodili pri nas, temveč izključno za izmenjavo."

Najbolj verjetna rešitev se zdi dogovor s sosedi. Torej tudi s Slovenijo? "Iščemo države s podobnim profilom sojenja. Ali bodo to sosedi? O tem za zdaj ne bi govoril," je med gostovanjem v dnevniku Nove TV odvrnil Bruno Marić in pojasnil, da bi se ideja najhitreje lahko realizirala na začetku prihodnje sezone. "Da bi po tem posegli že v aktualni, je tehnično nemogoče."
"Samo zamislite si, da bi derbi med Hajdukom in Dinamom na Poljudu sodil znani slovenski arbiter Damir Skomina ..." so ob tem zapisali pri Slobodni Dalmaciji in očitno spregledali, da se je Koprčan poslovil od piščalke ter se lotil novega izziva, zato pa je po prepričanju mnogih medijev prva izbira Slavko Vinčić. Pridružil naj bi se mu še kakšen slovenski sodnik, pogosto se omenja Romun Ovidiu Hategan, v konkurenci naj bi bili še delivci pravice iz Avstrije, Madžarske in Izraela …

Članki iz rubrike