oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

rb
rb
0 25.03.2022 13:06:56

Razum pravi ne, čustva navijačev MURE temu oporekajo, LUKA BOBIČANEC pa poudarja …

Aleš Cipot
Sobočani imajo pred končnico prvenstva obetavno izhodišče.

"Opazno je, kakšno podobo si želimo. Dobivamo identiteto," po nizu uspešnih preizkušenj Mure pravi Damir Čontala. "Na zadnji tekmi Sežani je bilo to morda izraženo še v najmanjši meri," je pristavil trener Sobočanov. Gotovo mu velja pritrditi, toda kakovost ekipe se razkriva tudi v tem, da se zna prilagoditi. Tekmecu ali pogojem, črno-belim iz Fazanerije je to na Krasu zelo dobro uspelo. Namen je bil jasen od prve minute. Niti pomislili niso, da bi morda poskušali 'umirati v lepoti', temveč so si v prvi vrsti prizadevali, da bi bili na (pre)majhnem igrišču uspešni v dvobojih in da bi težišče igre prestavili čim bliže vratom nasprotnika. V tem so bili relativno uspešni. V obrambi niso pretirano trpeli, ko je bilo to najbolj potrebno, je prišla do izraza individualna kakovost, kar je bilo ključnega pomena. Luka Bobičanec je z mojstrovino načel sežansko mrežo, kmalu zatem so bili Prekmurci nagrajeni za bojevit pristop. Osvojili so žogo blizu domačega kazenskega prostora in nato znova unovčili kakovost podajalca Mitje Lotriča in strelca Tomija Horvata.
Na nekaj prejšnjih preizkušnjah se je murašem dogajalo, da so prednost hitro zapravili, tokrat je bil odziv neprimerno boljši. "Končno smo mrežo spet ohranili nedotaknjeno. V zadnjem času nam to ni uspevalo, to je vsekakor spodbuda za naprej. In pokazatelj, kakšna mora biti naša podoba, da bi to lahko ponavljali," je poudaril Luka Bobičanec in se ozrl na cikel petih tekem, na katerih Sobočani niso okusili grenkobe poraza – trikrat so zmagali in dvakrat igrali neodločeno. "Uresničuje se tisto, kar sem v preteklosti večkrat ponovil. Potrebovali smo nekaj časa, da se malce bolje uigramo in pridemo v želeni ritem. Mislim, da nam je uspelo, rezultati so temu primerni. Prijetno je s takšnim izkupičkom oditi na reprezentančni premor."

Po 29. krogu so zaostajali 11 točk

Mura se je pred končnico prvenstva utrdila na četrtem mestu na lestvici in ohranja stik z ekipami pred njo. Še posebej z Olimpijo, prednost Kopra, ki bo naslednji gost Murske Sobote, je malce večja, razlika do Maribora je še malce 'debelejša'. Kako nevarni so črno-beli ubežnikom? "Gotovo smo nevarni, hočemo biti nevarni, hočemo biti v vrhu. Naš osnovni cilj je zagotoviti si igranje na mednarodnem prizorišču, ampak ostati moramo osredotočeni le na vsak naslednji izziv. Gremo iz tekme v tekmo, takšne miselnosti ne smemo spreminjati. Pomembno je, da se počasi približujemo ekipam pred nami, želimo biti konkurenčni," je odvrnil priljubljeni Bobi.

Na ravnico se je nedvomno vrnila pozitivna energija, ki je po selitvi Anteja Šimundže v Razgrad v nekem trenutku morda ni bilo zaznati. Vmesno obdobje 'prebolevanja' odhoda uspešnega trenerja in privajanja na način dela njegovega naslednika je zdaj za Prekmurci, kar je pred prihajajočimi preizkušnjami gotovo obetavno spoznanje. Če v slačilnici o lestvici na glas nočejo razpredati, pa je kakopak drugače med navijači. Osnovna želja je razumljivo povezana z uvrstitvijo v kvalifikacije za konferenčno ligo, a ne manjka niti bolj optimističnih pogledov, ki sežejo vse do vrha. Na prvo žogo se zdi takšen scenarij misija nemogoče, osem tekem pred koncem prvenstva je zaostanek za prvim mestom devet točk, toda ob tem se marsikdo spomni prejšnje sezone. Po 28. krogu je bila Mura takrat na tretjem mestu na lestvici z osmimi točkami manj od vodilne Olimpije, po 29. se je zaostanek še povečal. Znašal je že 11 točk (1. Olimpija 57, 2. Maribor 50, 3. Mura 46), samo dober mesec dni pozneje pa se je pisala zgodovina soboškega prvoligaša, ravnica se je veselila naslova prvaka. Je mogoče, da bi se kaj takega lahko ponovilo? Razum pravi, da ne, čustva navijačev Mure temu oporekajo.

Članki iz rubrike