podgana Svet24.si

Po podgani v konzervi rjavega fižola se je le ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

rb
rb
0 25.03.2022 12:13:43

Trener Mure RAZKRIVA: Veste kaj, o tem smo se pogovarjali le po MARIBORU! Kar zadeva IDENTITETO, pa ...

Aleš Cipot
Damir Čontala ima v zadnjem času dovolj razlogov za zadovoljstvo.

Nogometaši Mure so se na zadnjem zahtevnem gostovanju v Sežani veselili pomembnih točk, navijači pa so po vodstvu, za katerega je z mojstrskim golom poskrbel Luka Bobičanec, živeli v strahu, da bi se utegnila ponoviti zgodba z nekaterih prejšnjih tekem, ko so njihovi ljubljenci prednost hitro zapravili. Na Krasu je bilo drugače, povrhu je Tomi Horvat kmalu še drugič zatresel mrežo in odločil zmagovalca. "V bistvu tega niti ne ponavljamo, s tem igralcem nočemo polniti glav. Ker sami zelo dobro vedo, kaj se nam je dogajalo. So pametni, karakterno odlični in se zavedajo, da mora biti v določenih trenutkih zbranost po doseženem zadetku še večja, tokrat je bil odziv po vodstvu odličen," je povedal Damir Čontala.

Črno-beli so tako uspešno sklenili cikel petih preizkušenj, na katerih niso okusili grenkobe poraza. Pred Taborom so na svojem stadionu ugnali Celje in Olimpijo ter remizirali v Domžalah in Mariboru. "Ekipa je vsekakor v vzponu. V Sežani je bilo to morda izraženo še v najmanjši meri, toda dobivamo identiteto. Opazno je, kakšno podobo si želimo, kako bi si radi ustvarjali priložnosti in bili nevarni. Kažemo, da nas zanima napadalna igra. Ne toliko s posestjo žoge, ampak hočemo biti konkretni, da bi se čim prej znašli v obetavni situaciji. Igralci so to sprejeli že na začetku skupnega dela, a je seveda potreben določen čas, da se stvari postavijo na svoje mesto. Predvsem pa, da se vse skupaj prenese na tekmo. Na nekaj zadnjih nam je to uspevalo, mogoče smo si v tem obdobju zaslužili celo več kot 11 točk. Na vseh omenjenih preizkušnjah smo vodili, vendar je prav tako res, da bi lahko imeli tudi kakšno manj. Najpomembnejše je spoznanje, da je ekipa v vzponu, toda upam, da nam bo uspelo v končnici prvenstva vse skupaj še nadgraditi," pravi trener zasedbe iz Fazanerije.
Glede na trenutno formo se zdi, da reprezentančni premor murašem ravno ne ustreza. Ali pač? "Ob trenutnih rezultatih ga mi mogoče potrebujemo najmanj od vseh. Nekatera druga moštva si ga bržčas želijo bolj, da bi se spet stabilizirala, ampak program tekmovanja je takšen, kot je, in treba se mu je prilagoditi. S čim drugim se nima smisla ubadati. Naša naloga je, da si prizadevamo čas do naslednjega izziva izkoristiti najboljše možno, da bi bili še boljši," je odvrnil 37-letni strokovnjak.
Prekmurci so v nizu uspešnih preizkušenj v zelo zgoščenem ritmu na pravšnji način unovčili izkušnje, ki so jih v pretekli sezoni dobili na mednarodnem prizorišču, ko so se z natrpanim urnikom soočali dlje časa. "O tem ni nikakršnega dvoma. Igralcem večkrat povem, da so izkušnje, ki so jih pridobili z igranjem v Evropi, predvsem v skupinskem delu konferenčne lige, neprecenljive. To je kapital, ki ga ne more dati noben trener, noben trening ... In to je kapital, ki ga morajo izkoristiti v karierah, prav tako ga moramo izkoristiti vsi mi, ki smo bili zraven," poudarja Damir Čontala.
Mura se je zdaj utrdila na četrtem mestu lestvice, boj za novo evropsko vozovnico je odprt, največji optimisti pogledujejo še nekoliko višje … Kako nevarna je Mura Mariboru, Kopru in Olimpiji? "Spet bom ponovil, da o tem ne razmišljamo. Osredotočeni poskušamo ostati le na preizkušnjo, ki je pred nami. Kakopak z namenom, da bi jo odigrali čim boljše. Enkrat smo do zdaj v slačilnici govorili o lestvici. To je bilo po nedavni tekmi z Mariborom, in zmenili smo se, da bomo to znova počeli šele po 21. maju. Po zadnjem krogu. Do takrat bomo razmišljali o prihajajočem nasprotniku, za nas je vsaka naslednja tekma najpomembnejša. Takšna je naša miselnost, od katere ne mislimo odstopati," je dejal Damir Čontala, ki med premorom pogreša nekaj reprezentantov – Tomi Horvat je s slovensko izbrano vrsto v Katarju, Samsindin Ouro je prvič dobil vabilo selektorja Toga, Tio Cipot je v selekciji U–21, Niko Kasalo, ki vseskozi trenira s člansko ekipo, je skupaj z Nikom Grajem v najboljši zasedbi U–17, ki se v Radencih bori za uvrstitev na evropsko prvenstvo. "Po eni strani bi bilo seveda lepo, da bi imel na treningih vse igralce, seveda pa je po drugi strani velika čast, da nam uspeva imeti vse več reprezentantov. To je priznanje za delo celotnega kluba, na to smo ponosni in prav gotovo si želimo, da bi jih bilo v prihodnje še več," je sklenil trener Mure.

Značke: damir-čontala, mura

Članki iz rubrike