favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
1 21.11.2017 12:07:18

Ne, niti BREZ TEGA NI ŠLO: Rusi so pred srečanjem z Mariborom POKLICALI v tabor OLIMPIJE!

Grega Wernig
Pred dvobojem Spartaka in Maribora so se Rusi oglasili tudi v Stožicah.

Za pomoč pri napovedi srečanja so se namreč spomnili Aleksandra Radosavljevića. Osemintridesetletni nekdanji slovenski reprezentant se danes ukvarja s trenerskim poslom in vodi mladinsko ekipo Olimpije, v igralski karieri pa je sedem let in pol preživel v Rusiji. Pet let je bil član Šinika iz Jaroslava, dve leti in pol pa Toma iz Tomska. Nič čudnega, da so se v Rusiji pred tekmo njihovega in slovenskega prvaka spomnili nanj.

V moskovskem klubu komaj čakajo, da se dvoboj začne, saj so v zadnjih dveh nastopih pokazali odlično formo, najprej so s 3:1 premagali Ufo, nato pa s 4:1 (v gosteh) še Krasnodar. Kot pravijo Rusi, so zdaj na pravi poti in njihova forma je v vzponu. Se pa zavedajo, da dvoboj z Mariborom nikakor ne bo lahek. Še vedno se dobro spomnijo, kako je bilo pred dobrima dvema mesecema v Ljudskem vrtu, ko so vijoličasti z organizirano igro povzročali težave favoriziranemu tekmecu. Res pa je, da Moskovčani pričakujejo samo zmago in nič drugega.

maribor spartak
Martin Metelko
Kakršenkoli drug rezultat bi za njih lahko bil usoden v boju za drugo mesto, poraz pa bi jih lahko stal tudi tretjega. Zato so današnje srečanje označili za ključno, za mnenje pred njim pa so povprašali Aleksandra Radosavljevića. "Očitno je bilo, da je bil Spartak na prvi tekmi v Mariboru daleč od prave forme," je dejal trener mladega moštva Olimpije, in nadaljeval: "Vendar se je že takrat videlo, da je raven Spartakove igre na veliko višji ravni. Za slovenskega prvaka je že nastop v skupinskem delu lige prvakov velik uspeh, zato je bil remi v prvem krogu enak zmagi."

012-7-radosavljevic af
ALESFEVZER.COM
Novinar ruske Izvestije je nato izpostavil, da so tistemu remiju sledili trije hudi porazi. Sevilla je slavila s 3:0, Liverpool je bil na prvi tekmi boljši kar s 7:0, na drugi prav tako s 3:0. Toda kljub vsemu ima Maribor še vedno možnost, da si pribori nastop v ligi Europa, a bo moral v naslednjih dveh srečanjih verjetno zmagati. "Res je, Maribor je doživel tri hude poraze, toda na drugi strani igrišča je imel izjemno močna nasprotnika. Tako Liverpool kot Sevilla sta močnejša in to sta dokazala z zmago. Sem pa prepričan, da se bo Maribor boril do konca, dokler bo imel vsaj teoretične možnosti za tretje mesto. Takšen scenarij se zdi fantastičen, Mariborčani bodo v Moskvo prišli povsem sproščeni, saj nimajo česa izgubiti," je zaključil Radosavljević.

Članki iz rubrike