Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

masterchef, tekmovalci, 10 Njena.si

Master Chef: Jajca usodna za prvega tekmovalca

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
1 21.11.2017 11:32:57

Darko Milanič pred tekmo s Spartakom: Če bo TAKO, BOM ZADOVOLJEN!

Drago Wernig - TAKA
Pred nocojšnjim dvobojem Spartaka in Maribora v skupinskem delu lige prvakov je svoje razmišljanje predstavil tudi trener vijoličastih Darko Milanič.

Po štirih krogih imajo Moskovčani pet točk in na lestvici skupine E zasedajo tretje mesto, vodi Liverpool s sedmimi, druga je Sevilla s šestimi, Maribor je četrti in je doslej osvojil eno točko. Dobil jo je ravno v prvem obračunu z nocojšnjim tekmecem, v Ljudskem vrtu je bilo 1:1.

Dvoboj je torej zelo pomemben za obe ekipi, zmaga prinaša veliko. Spartak bi se z njo konkretno vmešal v boj za vsaj drugo mesto, Maribor pa bi si odprl vrata vsaj do tretjega, ki prinaša nadaljevanje tekmovanja na mednarodni sceni, a v ligi Europa.


Slovenskemu prvaku dodatnih moči daje spoznanje, da je bil na prvi tekmi s Spartakom boljši tekmec, vendar se vijoličasti zavedajo, kakšen tekmec jim bo nocoj stal nasproti. "Seveda smo pripravili taktiko, ampak Maribor bo igral, kolikor mu bo dovolil tekmec. Recimo, ko smo igrali z Liverpoolom, je bilo v prvem polčasu očitno, da ne moremo veliko napadati, saj je nasprotnik igral preveč agresivno. Želimo igrati kombinatorno, kot proti Sevilli, a še enkrat ponavljam, igrali bomo, kolikor nam bo dovolil Spartak."

Milanič se je s Spartakom srečal že kot igralec, in sicer v času, ko je branil barve Sturma. Leta 1998 sta se ekipi pomerili v skupini C lige prvakov, v kateri sta nastopala še madridski Real in Inter. Strateg Maribora ima na tisto gostovanje v ruski prestolnici lepe spomine, saj se je dvoboj končal z rezultatom 0:0, to pa je bila tudi edina točka, ki so jo Avstrijci takrat osvojili. "Spomnim se, da je bilo zelo hladno," je najprej rekel Milanič, potem pa nadaljeval: "Izvlekli smo remi, kar je bil velik uspeh za Sturm, ker je bila to naša edina točka. Zelo sem vesel vrnitve v Moskvo, čeprav je povsem drugače, ker sem zdaj trener."

Nato pa se je spet vrnil v sedanjost: "To je zelo pomemben obračun tako za nas kot za Spartak. Pokazati moramo svoj maksimum, od prve do zadnje minute. Če nam to uspe, bom zelo zadovoljen, ne glede na končni rezultat. Pokazati moramo igro, ki nas je skozi kvalifikacije pripeljala do skupinskega dela tekmovanja."

Članki iz rubrike