Mobilna verzija
Peter Poles in Tara Zupančič Odkrito.si

Druga sezona šova Zvezde plešejo: Svet bi bil ...

MaticKolenc_IndiraEkic Svet24.si

Po koncu šova našla ljubezen!

brisače Svet24.si

Zdravju nevarni mikrobi na brisačah

gosposvetska cesta_prenova Svet24.si

Slaba novica za voznike: zaprta tudi Dalmatinova

2016-Spelman2 Najstnica.si

Modni kosi, ki jih moraš imeti v omari

alenka tetickovic Njena.si

Bolezen: Alenka Tetičkovič se počasi pobira

branko duric duro Njena.si

Kaj je počel Đuro z energično svetlolasko?

nu
nu

VID BELEC se je s svojim klubom vpisal v ZGODOVINO! Predsednik in navijači krivdo valijo na čarovnice

Italijanski prvoligaš Benevento ne popušča. Po zadnjem porazu s Sassuolom je stopil še stopnico višje, dosegel je rekord in se zapisal v nogometno zgodovino.

Skoraj bi se zgodilo, da od rekorda ne bi bilo nič, Benevento je namreč v drugi minuti sodniškega podaljška nedeljske tekme izenačil in ko je že vse kazalo, da bo osvojil svojo prvo točko v letošnji sezoni, je ... prejel zadetek - že 33 se jih je nabralo v njihovi mreži.

Tokrat je žogi iz mreže pobral Alberto Brignoli, sicer pa je v uvodnih krogih precejkrat klonil tudi Slovenec Vid Belec. "Položaj je zapleten," je po zadnjem neuspehu ugotavljal trener Roberto De Zerbi in takoj zatem dodal, da je bilo tako že takrat, ko je prišel v klub. "Vseeno se borimo in smo optimistični. Samo na takšen način se lahko izvlečemo," je vendarle poudaril, da ne mislijo vreči puške v koruzo.

Vendar nečesa ne morejo več spremeniti, tudi če bi po čudežu začeli zmagovati - s 13. porazom so namreč postali klub z najslabšim začetkom sezone v zgodovini petih najmočnejših lig v Evropi. Torej, poleg italijanske še angleške, nemške, francoske in španske. Še bolj zanimivo je to, da so ta neslavni rekord iz rok izmaknili Manchestru Unitedu, ki je leta 1930 sezono odprl z 12 zaporednimi porazi. Rdeči vragi so takrat z vsega eno zmago na koncu tudi izpadli iz lige.

Predsednik kluba Oreste Vigorito pozna razloge za tako slabe rezultate: "Krivi so zlobni vplivi, povezani s tem mestom. In to so čarovnice. Res je, vraževeren sem. Pa kaj potem?" Podobno razmišljajo tudi nekateri navijači, čigar podobne zapise je mogoče najti na družbenih omrežjih.

V grbu kluba je čarovnica, meščani pa zaradi hudega strahu še danes pred hišnimi vrati puščajo metlo in vrečo soli. Legenda pravi, da bi morala čarovnica, če bi prišla do hiše, najprej prešteti vse ščetine metle in vsa zrna soli, in preden bi ji to uspelo, bi se že zdanilo.