Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
1 13.11.2017 09:59:36

ZLATKO DALIĆ popeljal Hrvate na SP in OSUPNIL z OPRAVIČILOM !

Reuters
Južni sosedi so se uvrstili na deseto veliko tekmovanje.

Hrvaška reprezentanca je v Pireju dokončala posel, po zmagi s 4:1 na Maksimirju Grki na domačem igrišču niso imeli pravih možnosti. Južni sosedi so namen dosegli na način, ki ga Luka Modrić in soigralci niso ravno navajeni. Namen so dosegli z disciplinirano igro, ob pravi mali vojni na zelenici so svojo mrežo ohranili nedotaknjeno za končnih 0:0. In za veselje ob peti uvrstitvi na svetovno prvenstvo, petkrat so bili ognjeni tudi na evropskem prvenstvu.

"Čestitke fantom, opravili so ogromno delo. Tako proti Ukrajini, kot proti Grčiji. Tokratna tekma ni bila kaj posebnega. To ni bila Hrvaška iz Ukrajine in Zagreba, toda uresničili smo cilj. Znebil sem se desettonskega bremena, zavedal sem se velike odgovornosti. Veliko je bilo čustev, a sem zdržal. Srečni smo, ker smo razveselili hrvaški narod," je dejal selektor Zlatko Dalić, ki si je na treh tekmah zagotovil dolgoročno pogodbo in bo izbrano vrsto popeljal na zaključni turnir najboljših reprezentanc na svetu.

V nadaljevanju pa je selektor kockastih storil nekaj, kar se ne dogaja ravno pogosto. "Javno se opravičujem Andreju Kramariću," je presenetil Zlatko Dalić in pojasnil: "Zaradi iger proti Ukrajini in Grčiji v Zagrebu si ni zaslužil sedeti na klopi za rezervne igralce, toda ekipo sem sestavil tako, da bi bila dobra v obrambnem skoku. In zato sem v začetno enajsterico uvrstil Kalinića in Mandžukića. Kramarić je na klopi končal izključno zaradi Grčije in taktike. Andrej sorrry, moja zamisel je bila takšna zaradi nasprotnika."

Članki iz rubrike