državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

nu
nu
2 15.10.2017 08:10:32

NARAVNOST V SRCE! Pretresljiva izpoved (ne)srečnega Ljubomira Moravca: Prvih nekaj mesecev sem bil res srečen, zdaj pa ...

Grega Wernig
Dobro leto dni po grozljivi nesreči mariborskih nogometašev, ki je vzela dve življenji - Zorana Baljaka in Damjana Marjanovića, je spregovoril Ljubomir Moravac, ki so mu morali amputirati roko.

Sanjal je o tem, da bi nekoč postal prvi vratar mariborskega prvoligaša in zaigral v ligi prvakov. Toda nato je tista nesreča 2. avgusta 2016 vse obrnila na glavo. V njej je Ljubomir Moravac ostal brez dela leve roke. Dobro leto dni po nesreči priznava, da je vse skupaj težje, kot si je predstavljal na začetku. Njegove besede tri tedne po nesreči v intervjuju za tiskano izdajo Ekipe SN so bile skrajno optimistične, zdaj pa ... "Da, precej težje je, kot sem si predstavljal na začetku. Kmalu po nesreči sem bil res srečen … Zakaj? Ker sem preživel, o prihodnosti takrat sploh nisem razmišljal. No, zdaj je drugače. Šele zdaj vidim, kako težko je. Ne razumite me narobe, še zdaj sem srečen, da sem živ, ni pa to življenje, kakršnega sem si želel in ga živel pred nesrečo. Še bolj se moram boriti. Poskušam razmišljati pozitivno, a ni tako preprosto," je v intervjuju za Sportal povedal Moravac. 

moravac 1
Grega Wernig

"Prvih nekaj mesecev sem bil res zelo srečen. Vsi so se trudili okrog mene, zdaj pa je toliko težje, ko vidiš, da vsi nekaj imajo, nekaj počnejo, jaz pa še vedno ne morem nič. Ne tistega, kar sem imel rad, za zdaj tudi ne kaj novega, takrat me je to začelo obremenjevati. Tudi družina čuti, da imam težave," je še dodal Moravac, ki še vedno obiskuje klubskega psihologa v Mariboru in priznava, da mu je klub v veliko pomoč na tem področju. 

Članki iz rubrike