Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
2 25.09.2017 14:00:01

Darko Milanič: Ne samo ZASTRAŠUJOČ tekmec, težava Maribora bo nekaj POVSEM drugega!

Nogometaši Maribora so z mariborskega letališča odpotovali v Sevillo, kjer se bodo jutri ob 20.45 v drugem krogu lige prvakov pomerili s Sevillo.

"Tekme se bo treba lotiti odločno. Moramo biti na najvišjem možnem nivoju. Prisotna mora biti ogromna želja, moramo se pokazati v najboljši luči in narediti vse, da se v domovino vrnemo zadovoljni. Igramo proti favoritu, kar je popolnoma jasno. Naša naloga pa je, da odigramo vrhunsko tekmo," je dejal trener Maribora Darko Milanič pred odhodom na letalo.

"Pogovorili smo se, nekaj treningov opravili in našli način, kako se lotiti tekmeca. To bomo skušali jutri tudi pokazati. Temperaturna razlika je velika. Če smo pred tekmo v Izraelu govorili, da nas bo to nekoliko motilo, bo najverjetneje tudi v Sevilli tako. To je dejavnik, na katerega se bomo morali zelo hitro privaditi. Petnajst stopinj Celzija razlike je veliko, zraven še hrupno navijanje s tribun. To smo hoteli, zdaj smo tu in svojo kožo bomo prodali zelo drago," je še povedal Milanič.

Milanič pravi, da bo pritisk na začetku velik, saj gre za ligo prvakov in visoko raven tekmovanja. Ne gre samo za telesno pripravljenost, ampak tudi za sklop posameznih delov, ki jih je treba sestaviti v mozaik. Težave s poškodbami pestijo Mariborčane, saj so v Sevillo odpotovali brez Marka Šulerja, Denisa Šmeja in Dareta Vršiča. Priložnost v obrambi bo tokrat dobil Jean-Claude Billlong.

Sevilla velja za favorita skupine, kar je pokazala že v uvodni tekmi v Liverpoolu, kjer sta se tekmeca razšla z 2:2. "Liverpool igra povsem drugačen nogomet, izjemno napadalen. Ko igraš tako, odpiraš prostor tekmecu. Po eni strani bi vsi radi gledali nogometa, ki je brez zadržkov v fazi napada. Sevilla igra drugače. Trener je Argentinec, z izredno disciplino in mogoče zaradi tega, ker so zelo delovna ekipa, so favoriti te skupine," dodaja Milanič.

Članki iz rubrike