favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
2 12.09.2017 14:33:00

V mariborskem taboru pred Spartakom ODLOČNI: Prav je, da jih je strah, naša naloga pa je ...

Drago Wernig - TAKA
Nogometaše Maribora v sredo ob 20.45 v Ljudskem vrtu čaka prvi letošnji evropski tekmec v ligi prvakov. To bo v skupini E moskovski Spartak, proti kateremu vijoličasti še niso igrali. Gostitelji napovedujejo borbo od prve minute.

Ekipi se doslej v evropskih tekmovanjih še nista pomerili. Maribor ima pred prvo tekmo dobro popotnico, saj je zadnjih sedem tekem v domačem prvenstvu neporažen, nazadnje je sicer proti Celju igral neodločeno 0:0. Spartaku v ruskem prvenstvu ne gre, med drugim je vknjižil poraza proti moskovskima CSKA in Lokomotivu, ter ima nekaj težav v obrambi.

"Jasno je, da komaj čakamo tekmo. Tudi pri fantih čutim, da smo vsi pozitivno vznemirjeni. Tekma je pred vrati, za nekatere izkušenejše to ne bo prva tekma v ligi prvakov, za nekatere bo. Super je, da se to doživi. Tudi jaz kot trener bom jutri prvič v tej vlogi, zato sem zelo zadovoljen, da se mi je ponudila takšna priložnost," je pred sredino tekmo dejal trener Mariborčanov Darko Milanič. Slednji ima nekaj težav s pripravo ekipe, saj se je na zadnji tekmi poškodoval Dare Vršič, ki ga ne bo v ekipi, medtem ko drugi delajo po načrtih.

"Stanje igralskega kadra je takšno, da je Valon Ahmedi v zelo dobrem stanju, čeprav nekaj časa ni igral, a je tudi to dobrodošlo. Prej je imel veliko tekem, doživel veliko novega, ta odmor od tekem pa mu je dobro koristil, videl sem ga zelo zelo dobrega. Ker nismo pri nasprotnikih v slačilnicah in na igrišču, ne vemo, kako bodo igrali. Letos so že nekajkrat igrali s tremi, štirimi, petimi branilci, a smo pripravljeni tudi na to, to smo uigravali. Večino časa, odkar imajo tega trenerja, igrajo s štirimi, mi pa smo pripravljeni na eno in na drugo različico. Vršič je poškodovan, ni v nogometnem treningu, a ni hujše poškodovan, zato pričakujemo njegov povratek na igrišče v kratkem," je še povedal Milanič.

milanic dw
Grega Wernig

Ruska izbrana vrsta na Maribor nima dobrih spominov, tu je namreč izgubila odločilno tekmo za uvrstitev na svetovno prvenstvo 2010 v Nemčiji. S to mislijo v glavi vprašanja postavljajo tudi ruski novinarji, ki so se danes udeležili novinarske konference pred jutrišnjo tekmo.

"Igramo na istem prizorišču. Prav je, da jih je strah, naša naloga pa je, da smo jutri fantastični in da ponovimo predstavo slovenske reprezentance izpred let. Spartak je zelo kakovostno moštvo. V kvalifikacijah, kjer smo bili nosilci, smo prevzeli to vlogo, tako smo se tudi obnašali. Zdaj pa smo bili v četrtem bobnu, kar pa ne zmanjšuje kakovosti, nikakor pa ne mislim, da je skupina taka, da lahko govorimo o outsiderjih," je ruskim predstavnikom medijev odvrnil Milanič.

maribor dw
Drago Wernig - TAKA

Tudi v igralskem kadru pri Mariborčanih vlada dobro vzdušje, ekipa se zaveda pomembnosti tekme. "Za to smo se trudili vse leto, komaj čakamo prvo tekmo doma. To je zelo dobro, da smo tu na našem igrišču skupaj z našimi navijači. Mislim, da to je prednost. Naredili bomo vse, da zmagamo na prvi tekmi, to je naš cilj prav na vsaki. Verjamem, da bomo skupaj s soigralci našli pravi način, da zabijemo gol," pa je povedal kapetan vijoličastih Marcos Tavares.

Članki iz rubrike