1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Robert Balantič
Robert Balantič
7 19.08.2017 09:09:44

Matej Oražem Z VSEMI TOPOVI: S sodniki imam neporavnane račune! Pomisleke imam, ko Olimpiji sodi ...

Grega Wernig
Razlogov za pogovor s športnim direktorjem Domžal je več kot dovolj. Dvakratnim slovenski prvakom na mednarodnem prizorišču uspevajo pravi mali čudeži, po izločitvi Freiburga so se varovanci Simona Rožmana v kvalifikacijah za ligo Europa enakovredno postavili po robu še velikemu Marseillu.

Začniva s četrtkovim večerom, s spektaklom proti Marseillu. Kakšen je pogled na dogajanje v Stožicah po prespani noči?
Veliko zamujenih priložnosti ... Da, takšen je pogled »na prvo žogo«. Sicer pa je bila noč kratka. Nisem si mogel kaj, da si po vrnitvi s stadiona ne bi ogledal še posnetka. Mislim, da smo odigrali odlično tekmo. Če nas je proti Freiburgu mogoče res vse nagradilo in se razpletlo, kot smo si želeli, se tokrat v drugem polčasu ni, ampak fantom seveda nimamo kaj zameriti, jim očitati. Prihajali smo v številne obetavne situacije. Eno smo izkoristili, velikokrat smo bili blizu, ampak dejstvo je, da smo pokazali, da se lahko postavimo po robu tudi tako ugledni in močni ekipi. Menim, da lahko brez kakršnegakoli strahu potujemo na povratno tekmo v Francijo. Gotovo tudi zaradi izkušenj, ki smo si jih nabrali v zadnjem obdobju. Verjamem, da nam bo lažje, kot nam je bilo lani v Londonu. Takrat smo vsi skupaj doživeli vsaj manjši šok, toda o tem smo potem veliko razmišljali in se pripravljali na morebitno ponovitev. In mislim, da tudi smo boljše pripravljeni, a hkrati v niti enem trenutku ne smemo prezreti, da so igralci Marseilla individualno res vrhunski. Enakovredno se kosati s takšnimi posamezniki je izjemno zahtevno. Na domačem igrišču je nekoliko lažje, v gosteh bo težje, toda zares se nam ni treba bati ničesar. Mislim, da imamo kar lepe možnosti.

orazem
Grega Wernig
S kakšnim proračunom Domžalam uspevajo takšni dosežki?
V lanskem letu je bil nekaj čez tri milijone evrov, po teh evropskih uspehih bomo ta znesek v letošnji sezoni bržčas presegli. Seveda se s prihodki večajo tudi odhodki. Dobička ni pričakovati tudi zato, ker smo v letošnjem letu realizirali projekt akademije, ki je zahteval zelo velik vložek. Prav tako smo imeli rezervirana sredstva, da bi na občinski zemlji zgradili novo igrišče, a nam ne dovolijo, zato smo se zdaj tega lotili sami. V Lukovici že urejamo dve igrišči, bržčas bi potrebovali še kakšno. Če nam bo uspelo ustvariti presežke, bomo sredstva namenjali v takšne zadeve. Nujno si moramo ustvariti vse potrebne pogoje za nemoteno delo, za nemoteno delovanje, ki jih za zdaj nimamo, v nasprotnem primeru napredek ne bo mogoč, česar si seveda ne želimo.

orazem
Grega Wernig
Imate s kakšnim sodnikom neporavnane račune? Ste s kom v vojni?
Z marsikom imam neporavnane račune, najbolj me moti odnos. Pred tekmami in po njih smo prijatelji, se lepo pogovarjamo, med tekmami tega ne počnemo. Ampak gospodje, sodnikov ne potrebujemo, da bi po tekmi z njim odšel na kavo ali da pred njo skupaj pogledava, ali deluje sistem za zalivanje igrišča. Sodnike potrebujemo med tekmami in vsi si želimo, da bi čim boljše opravili svoje delo. Ne strinjamo pa se v tem, kaj je njihov posel. Oni vodijo tekmo, ne arbitrirajo. Oni niso neki neodvisni arbitri, ločeni od dogajanja v stvarnosti, oni vodijo tekmo. In del tega vodenja je tudi komunikacija, ki nikakor ni na želeni ravni ...

CELOTEN VELIKI INTERVJU Z MATEJEM ORAŽMOM SI LAHKO PREBERETE SAMO V SOBOTNI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike