podgana Svet24.si

Foto: V konzervi rjavega fižola našel truplo ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Robert Pogačar
Robert Pogačar
14 19.08.2017 08:22:36

Nenad Protega brez dlake na jeziku: Naj vam povem, kakšna je razlika med Domžalami in Olimpijo!

Nenad Protega
Nikola Miljković
Bil je tako športni direktor Domžal kot športni direktor Olimpije. Nenad Protega dobro pozna oba kluba, zdaj ju je tudi primerjal.

Protega že dlje časa poudarja, da znotraj določenega kolektiva stalnost v načinu dela in odnosov prej ali slej prinese tudi rezultate. To dobro velja tudi za domžalski primer. "Za tiste, ki te zadeve bolje poznamo, je to, kar s športnega vidika v Evropi uspeva Domžalam, presenečenje, mislim, da tudi zanje v klubu. Pomembni sta organiziranost in kakovost dela. Če ne bi bilo tako, oni v te uspehe niti ne bi verjeli. V Sloveniji sploh v zadnjih letih dosegamo izjemne rezultate, kar ne velja samo za Domžale. Ti so celo večji, kot jih naša slovenska zgodba realno omogoča. To je samo potrdilo, da kakovost obstaja, tako igralska kot v strokovnem kadru. Treba je samo vztrajati še naprej in rezultati se bodo še ponavljali. Res pa je, da ima vsaka stvar tudi svoje meje, ki pa so povezane še z drugimi stvarmi," je prepričan nekdanji nogometaš in nato dolgoletni nogometni delavec, ki je kot športni direktor nazadnje deloval v Olimpiji.

Prav Olimpija se kot klub na višji ravni in s precej višjim proračunom ponuja kot primerjava, saj v Evropi že dolgo ni dosegla kakšnega omembe vrednega rezultata. Protegi se primerjave med obema kluboma zdijo nehvaležne, kar zadeva ljubljansko ekipo, pa mu je jasno, da ne gre nič čez noč: »Rezultati se lahko dosegajo le z vztrajnostjo in nepretrganim načinom dela. Tudi Olimpija lahko pride na takšno vejo, če se bo zadeve lotila na opisan način. S svojim slovesom in večjo zmogljivostjo ima kot klub iz glavnega mesta za to še večje možnosti.«



CELOTEN POGOVOR Z NENADOM PROTEGO SI LAHKO PREBERETE SAMO V SOBOTNI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike