Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 25.07.2017 15:36:40

Domžalčani z visokimi cilji v Nemčijo

Martin Metelko
Nogometaši Domžal bodo v četrtek ob 21.05 igrali prvo tekmo 3. predkroga lige Europa. Gostovali bodo v Nemčiji pri favoriziranem Freiburgu, toda v domžalskem taboru ne skrivajo, da si želijo zmagati. Povratna tekma bo 3. avgusta v Stožicah.

"Nič ne 'kalkuliramo'. Smo profesionalci in si želimo zmago. Vsaka bi bila fenomenalna," je med drugim na novinarski konferenci v Domžalah povedal trener rumeno-modrih Simon Rožman, ki ga veseli dejstvo, da bo imel na voljo vsa svoja orožja, nekaj težav ima le Jure Matjašič.

"Smo tam, kjer smo si želeli biti. Skrite želje so takšne, da se tu evropska pot ne bi ustavila. V fantih vidim lakoto, ki pa je lahko dvorezen meč. Zato bomo kar se da mirni. Vemo, kaj nas čaka. Freiburg ima zelo razpoznavno igro v sistemu 4-4-2, ima igralce, vredne več milijonov evrov. Čaka nas tudi poln stadion. Za nas so še malce neznanka, ampak vemo približno, kako bodo izgledali. Predvsem pa bo pomembno, kakšni bomo mi. Mislim, da so fantje željni, to bo zanje velik izziv in verjamem, da smo lahko še naprej uspešni," je še povedal domžalski strateg.


Branilec Miha Blažič ga je dopolnil: "Zagotovo je Freiburg večji klub kot naš. Ga spoštujemo, a se zavedamo svoje kakovosti. Šli bomo odigrat naš nogomet. Kot pa je dejal trener, se zavedamo, kaj smo vse dali skozi, da smo prišli do te točke. Zagotovo bomo dali vse od sebe, da bomo uspešni."

Freiburg je v prejšnji sezoni osvojil sedmo mesto v elitni nemški ligi. Zanj so v preteklosti igrali številni sloviti nogometaši, tudi zdajšnji selektor nemške izbrane vrste Joachim Löw in nekdanji slovenski reprezentant Miran Pavlin. Ekipa igra na stadionu Schwarzwald, ki sprejme 24.000 gledalcev.

Tekmo bodo sodili ukrajinski delivci pravice na čelu z Anatolijem Žabčenkom.

Članki iz rubrike