kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
7 24.07.2017 18:49:09

Nekdanji veliki up Tottenhama za angleške medije: Kaj mi je v Ljubljani najbolj všeč?

www.alesfevzer.com
Nathan Oduwa, ki mu ni uspelo v Tottenhamu, vmes je bil posojen v Luton, Rangerse, Colchester in Peterborough, skuša svojo kariero spraviti v red v Ljubljani. Pri Olimpiji.

Mladi Britanec nigerijskih korenin je imel od zime, ko je prišel k zmajem, kar precej težav s poškodbo, tudi v tem trenutku je lažje poškodovan.

"Iskal sem klub v tujini in nekega dne me je poklical moj manager in mi dejal, da se direktor Olimpije zanima zame. Imel sem več ponudb, vendar ta je bila najbolj zanimiva," je v intervjuju za enega od angleških medijev dejal Oduwa, ki je želel predvsem igrati in ravno ta kriterij je pri izbiri kluba postavljal v ospredje.

"Bil sem nekoliko presenečen nad ponudbo iz Slovenije, vendar sem bil vesel, da so mi pripravljeni ponuditi priložnost. Dejali so mi, da vidijo v meni velik potencial." Enaindvajsetletni Londončan se je s selitvijo v Ljubljano soočil s kar precejšnjo spremembo, vendar se po nekaj mesecih v novem okolju že dobro počuti.

oduwa olimpija
www.alesfevzer.com


"Moj prvi vtis ob prihodu je bil povezan z lepotami Slovenije. Tukajšnji ljudje so zelo prijazni in pripravljeni vedno pomagati. Tudi vreme je odlično, še posebej poleti," nekdanji veliki up Tottenhama ni skoparil s komplimenti na račun svojega novega domovanja. Ko je prvič stopil na slovensko zemljo in v jakni z Olimpijinim grbom postopal po mestu, so ga ustavljali Ljubljančani, kar mu je bilo všeč: "Očitno ljudje dobro poznajo ta klub, saj takrat še nisem bil znan igralec, komaj prišel sem. Vseeno so me vsi pozdravljali in mi želeli veliko sreče v nadaljevanju sezone. Zelo lepo so me sprejeli."

Kar zadeva nogometni razvoj, nekdanji mladi angleški in tudi nigerijski reprezentant od igranja v tujini pričakuje predvsem piljenje svojega tehničnega znanja. Kot je dejal, je na otoških zelenicah v ospredju fizična moč. Kombinacija igranja obeh stilov nogometa pa bi morala biti zmagovalna: "Kar poglejte Edena Hazarda, prišel je kot zelo tehnično navdahnjen igralec, angleška liga pa ga je še utrdila, tako da je danes eden boljših nogometašev."

Članki iz rubrike