evrovizija, švica Svet24.si

Evrovizijska zmaga v roke Švicarja Nema!

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemski izključena iz finala Evrovizije 2024

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

nu
nu
4 15.07.2017 14:31:15

Vprašanje za mariborske navijače: Česa ste se veselili na današnji dan pred točno 11 leti? (video)

Grega Wernig
15. julij 2006 bo za mariborske navijače za zmeraj ostal z zlatimi črkami vpisan v zgodovino.

To je bil namreč datum, ko so nogometaši Maribora opozorili nase nogometni svet in vzeli skalp klubu, ki je sezono poprej igral v polfinalu lige prvakov!

Bilo je v pokalu Intertoto, kjer so se vijoličasti pod vodstvom zdajšnjega trenerja Rudarja Marijana Pušnika pomerili s favoriziranim Villarrealom. Štajercem nihče ni pripisoval nikakršnih možnosti za uspeh. Jasno, kako bi jih, ko pa je bila rumena podmornica v tistem času ena najboljših ekip na svetu, ki je leto poprej nesrečno izgubila v polfinalu lige prvakov proti Arsenalu.


Villarreal je takrat s klopi vodil Manuel Pellegrini, ki je kasneje sedel tudi na klopi madridskega Reala in Manchester Cityja, rumeni dres pa so takrat nosili takšni asi, kot so Robert Pires, Diego Forlan, Nihat Kahveci in ostali ...

Toda Maribor se favoriziranega tekmeca ni ustrašil. 15. julija je na El Madrigalu odigral eno najboljših tekem v evropskih pokalih in uspel slaviti z 2:1! Za Maribor sta v polno merila Milan Rakić in Rene Mihelič, za Villarreal je zadel Forlan.

Španci so bili po porazu na prvi tekmi besni, toda prepričani so bili, da bodo v Ljudskem vrtu uspeli izid preobrniti. A ušteli so se. V hramu mariborskega nogometa je bilo 1:1 (za Villarreal je zadel Nihat, za vijoličaste Gorazd Zajc) in Maribor se je z zmago uvrstil v drugi krog kvalifikacij za pokal Uefa, kjer je bil za Štajerce premočen beograjski Partizan.

Članki iz rubrike