cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 13.07.2017 08:13:02

Tujcev pri Olimpiji za izvoz, na domače fante pa so zmaji pozabili: Velika slovenska upa odhajata, in to k rivalu!

Renato Simić
Martin Metelko
Medtem ko Olimpija pospešeno krepi člansko moštvo in v Ljubljano vozi predvsem tuje nogometaše, jim hkrati med prsti iz rok polzi vedno več mladih, domačih igralcev. V Stožicah so tako v zadnjih dneh tudi po lastni zaslugi prejeli dvojni boleč udarec, saj sta zeleno-bele zapustila sila nadarjena nogometaša.

Milan Mandarić še naprej vztraja, da gradi močno Olimpijo, da želi ustvariti velikana, ki bo zasenčil vse klube na področju nekdanje Jugoslavije. Toda čeprav mu nekateri še naprej slepo verjamejo, je iz tedna v teden lažje dvomiti o njegovih besedah. Še več, zdi se, da bogati poslovnež vse bolj izgublja kompas pri vodenju ljubljanskega kluba; ne nazadnje to še kako potrjuje vroča novica, povezana z dvema morda celo najbolj nadarjenima nogometašema mladinskega pogona zeleno-belih. Renato Simić in Jošt Urbančič že nekaj časa veljata za dragulja ljubljanskega nogometa in Olimpija je imela v njiju nogometaša, ki bi vsekakor lahko stopila na pot, po kateri so nekoč v prestolnici hodili Milenko Aćimović, Aleksander Knavs, Džoni Novak, Gregor Židan, Aleš Čeh …

Vsem naštetim je skupno, da so vzklili v nekoč najuglednejši nogometni šoli pri nas, nato pa dokončno uveljavitev na največjem odru doživeli prav v članskem moštvu Olimpije. Da, mladinska šola Olimpije je bila nekoč prava tovarna vrhunskih nogometašev, danes pa to še zdaleč ni več. Saj sem in tja se že najde nekdo, ki se prebije vse do vrha (Jan Oblak, Rok Vodišek …), toda precej pogosteje se pojavlja vzorec, ki se je ponovil tokrat. Da torej Olimpija nadarjenega nogometaša izgubi, še preden bi od njega sploh lahko imela kakršnokoli korist.

Eden takšnih je bil pred časom tudi Vitja Valenčič, ki je vidno opozarjal nase, a namesto da bi ga zmaji zadržali s profesionalno pogodbo, so dopustili, da je vezist raje odšel v sosednjo Italijo k Fiorentini, ki se je sicer nekaj časa resno spogledovala tudi s Simićem. Prav tako se v nedogled vleče seznam mladeničev, ki so prve korake naredili v Ljubljani, a zaman čakali, da bi se nanje spomnila Olimpija. Zato so raje odšli drugam. Petar Stojanović in Dino Hotić sta Ljubljančana, ki sta uveljavitev doživela v Mariboru, v štajersko prestolnico so odšli tudi številni drugi fantje iz prestolnice, na primer bočni branilec Adis Hodžić, ki je Olimpijo zapustil, ko je slednjo že vodil Mandarić. Seznama skorajda ni konec, tudi Jan Mlakar, ki v tem trenutku velja za enega najbolj nadarjenih slovenskih nogometašev, je Ljubljančan, a je raje kot v Olimpijo odšel v sosednje Domžale. In to še preden bi zmaji sploh izvedeli zanj.

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike